Dev küre The Sphere’in içi dışından çok daha etkileyici çıktı [Video]

30 Eylül 2023 20:48

İki kalemde dünyanın en büyüğü olan The Sphere, Las Vegas merkezli olarak çok ses getirmeyi başarmıştı. Yapıyı bugün iç tasarım gündeme taşıdı.

Üzerinden geçmek adına dünyanın en büyük küre formundaki yapısı olan The Sphere’in dış cephesinde, dünyanın en büyük LED ekranı yer alıyor ve bu ekranda çok ilginç tasarımlar gösterilebiliyor. 111 metre yüksekliğe ve 157 metre genişliğe sahip olan yapı, tam 2,3 milyar dolarlık bir yatırımın sonucunda hayat buldu. Dışında spesifik olarak 1,2 milyon LED disk (Her disk sırayla 48 farklı LED diyotu içeriyor) yer alan The Sphere, dışındaki bu LED’lerden oluşan renkli ekranda istenilen her şeyi gösterebiliyor, bir reklam tabelası olabiliyor. İçerisinde 18 bin koltuk ile daha fazla LED ekrana ev sahipliği yapan bir sahne yer alan yapı, burada çok sayıda konser ve spor etkinliğine ev sahipliği yapacak, görüldüğü kadarıyla yapının dışından çok içindeki etkileyici deneyim nefes kesecek. İçerisinde hali hazırda ilk konserler verilmeye başlanan (Konser veren ilk gruplardan birisi U2) yapı, hemen aşağıdaki videolarda görebileceğiniz üzere akıl almaz bir deneyim sunuyor, içerideki görsel ile işitsel şov gerçekten ayrı bir seviyeye taşınıyor.

https://youtube.com/shorts/RG55MRdKlLg?feature=shared

Etkileyici LED küresi The Sphere, çalışmalarına daha önce sık sık yer verdiğimiz ünlü sanatçı Refik Anadol imzalı “Machine Hallucinations: Sphere” adlı yapay zeka üretimi özel tasarım çalışmasıyla da kaplanmıştı. Sayfanın altındaki videoda görebileceğiniz bu etkileyici çalışma, tasarım dünyasında bir kez daha çok dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu arada daha önce öğrendiğimiz kadarıyla The Sphere’in Londra’da planlanan bir muadili de bulunuyor. Ancak söylendiği kadarıyla bir hükümet yetkilisi devasa ekrandan dolayı oluşacak ışık kirliliği konusundaki endişeler nedeniyle yapının Londra’ya yapılmasını istemiyor.

The Sphere yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş