Devasa kavisli monitör Samsung Odyssey Ark yakında satışa çıkıyor

25 Haziran 2022 10:23

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, CES 2022’de tanıttığı devasa kavisli monitör Samsung Odyssey Ark için çıkışa yakın.

Gelen bilgilere göre 55 inç boyutundaki inanılmaz yüksek kavise sahip Samsung Odyssey Ark için resmi satış ağustos ayı gibi planlanıyor. Henüz fiyatı belli olmayan ancak hiç ucuz olmayacağı çok açık olan monitör, büyük boyutu ve yüksek kavis oranına rağmen dikey olarak da kullanılabilecek bir yapıda. Kavisli yapıdan dolayı hangi amaç için tasarlandığı kestirilemeyen pivot kullanım için özel bir bacak ile gelen ürün, bildiğimiz kadarıyla 16:9 en-boy oranına sahip ve 4K çözünürlük sunuyor. Arkasına erişmek zor olduğundan özel bir kumanda ile tasarlanan ürün, gerçekten çok kısıtlı bir kitleye hitap ediyor. Modelin oyun odaklı nasıl bir performans sunacağı da merak konusu.

Samsung alanda en son ViewFinity S8 monitör serisi ile ses getirdi. Bu seri hatırlamak adına içerik üreticileri ve tasarım profesyonelleri düşünerek hazırlanmış iki farklı seçenekten oluşuyor. Şimdilik sadece 27-inç (S61B) ve 32-inç (S80PB) boyutlarda hazırlanan ürün, iki versiyonda da 4K çözünürlük sunuyor. Oldukça standart bir tasarıma sahip olan ViewFinity S8 serisi, bir IPS LCD panel üzerine kuruluyor. Bu panel 5 ms tepki süresine, 60 Hz yenileme hızına, DCI-P3 için yüzde 98 kapsamaya ve 1 milyar renk desteğine sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ViewFinity S8 monitör serisi ilk olarak Güney Kore merkezli olarak satışa sunulacak. Modelleri ileride Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz. Yurt dışı fiyatları 27 inç model için yaklaşık 550 dolar, 32 inç model içinse yaklaşık 630 dolar seviyesinde.

Samsung Odyssey Ark yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş