Devrimsel değişimler daha net; 2020 Citroen C4 için yeni fotoğraflar yayınlandı

30 Haziran 2020 20:00

İlk tanıtımının üzerinden geçen kısa zaman diliminin ardından 2020 Citroen C4 için rakamsal verilerin de tamamı resmi kaynaklardan yayınlandı.

Uzun süren bir bekleyişin ardından iki hafta önde karşımıza çıkarılan 2020 Citroen C4, gelinen son noktaya bakıldığında tasarım bazında büyük ilgi çekmeyi başardı. Bir önceki neslini tamamen unutturacak olan tasarım dinamikleriyle elini ciddi oranda güçlendiren modelin yepyeni bir kullanıcı kitlesine erişme potansiyeli de mevcut. İki hafta önce rakamsal verileriyle ilgili çok fazla detayım verildiği yeni C4 için bu bulut da artık resmi olarak dağıldı. Bugün kaynaklardan gönderilen parçalarla artık C4’ün kokpit tasarımı ve motor dinamikleri gibi değerlerinin tamamına hakim oluyoruz.

Rakamlarla 2020 Citroen C4

İlk olarak yeni jenerasyonun ebatsal verilerine yakından bakalım. Resi verilere göre karşımızda 4.360 milimetre uzunluğunda, 1.800 milimetre genişliğinde, 1.525 milimetre yüksekliğinde ve 2.670 milimetre dingil mesafesine sahip bir araç duruyor. Bu da bir önceki nesle göre daha uzun, daha geniş, daha yüksek ve aks mesafesinde de ileriye taşınmış bir C4’ün asfalta ineceğini gösteriyor. Yeni C4, arka koltuğu katlandığında 1.250 litreye kadar esneyebilen bir bagaj alanı vadediyor. Standartta ise 380 litrelik bir alan mevcut.

Aracın iç tasarımı da dışarısı kadar sınıf atlamış durumda. İnce ve şık tasarlanan multimedya ekran ve dijital sürü ekranı ilk anda dikkat çekiyor. Bu ekranların 10 inç ve üzeri ebatlarda olması da deneyimi üste taşıyacak parçalar arasında. Araçta kokpitle birlikte elektronik destek asistanı kısmında da ciddi yenilikler var. Listede; Aktif Güvenlik Freni, Çarpışma Riski Uyarısı, Çarpışma Sonrası Güvenlik Freni, Kör Nokta İzleme, Aktif Şeritten Ayrılma Uyarısı, Dur & Kalk özellikli Adaptif Hız Sabitleyici, Otoyol Sürücü Yardımı, Kahve Molası Uyarısı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma, Akıllı, Park Yardımı, Anahtarsız giriş ve çalıştırma ve Kablosuz akıllı telefon şarj etme gibi parçalar dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son olarak merakla beklenen motorlar. Yeni C4’ün kaputunun altı oldukça zengin seçenekle bezeniyor. Dizel, benzin ve tam elektrikli paketler her yönden kullanıcıya hitap edecek. Giriş seviyesinde 100 beygir güç ve 6 kademeli manuel şanzıman karşımıza çıkıyor. Bir üstte ise en çok tercih edileceğini düşündüğümüz PureTech 130 beygirlik seçenek 8 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilebiliyor. Benzinli seçeneğin zirvesinde ise 115 beygirlik paket var. Dizel motoru tercih etmek isteyenleri igirş seviyesinde 110 beygir, üst pakette ise 130 beygirlik seçenekler karşılıyor. Son olarak elektrikki paket ise 136 beygir güç ve 260 Nm torka sahip olacak. 350 kilometre menzil suan model maksimumda 150 km/s hıza erişebilecek. Tam elektrikli versiyonuyla da ayrı bir ilgi konusu olan modelin sipariş sürecinin de önümüzdeki sonbahar döneminde alınmaya başlanacağı açıklandı.

İlginizi çekebilir

2020 Seat Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı

Paylaş