Dikkat çeken amiral gemisi Xiaomi 12 yalnız gelmiyor

28 Ekim 2021 17:56

Merak edilen amiral gemisi akıllı telefon modeli Xiaomi 12 için zaman zaman yeni bilgiler çıkıyor. Model kaynaklara göre tek gelmiyor.

Xiaomi 12 modeli hatırlarsınız kısa süre önce tasarımla gündemdeydi. Bir patent bulan LetsGoDigital, bu patenti yukarıda görebileceğiniz şekilde görselleştirmişti. Bu yukarıdaki tasarım gerçek anlamda Xiaomi 12‘ye erken bir bakış attırıyor olabilir demiştik ancak daha sonra bunun böyle olmadığı açıklanmıştı.

Xiaomi’nin bir yetkilisi bu tasarımı “çok çirkin” buldu ve yeni amiral gemisi için tasarımın başka olduğunu netleştirmiş oldu. En son ise çin merkezli sağlam bir kaynak üzerinden telefonun çok yüksek ekran-gövde oranına sahip olacağını öğrendik.

Yani amiral gemisi telefonun oldukça ince çerçeveleri olacak, ön kısmın büyük bölümü ekrandan oluşacak. Modelin selfie kamerası ise çok ufak bir ekran deliğinde yer alacak. Xiaomi burada ekran altı kullanımı tercih etmeyecek.

Bugün ise telefonun yalnız gelmeyeceğini öğrendik. Çünkü resmi kayıtlarda Xiaomi 12 Lite ve 12 Lite Zoom isimleri görüldü. Hatta bu cihazlar için bazı teknik detaylar da elde edildi. İki orta seviye telefonda da 1080×2400 piksellik bir 120 Hz ekranın olacağı aktarıldı.

Telefonların arkasında ise bir model için geniş + ultra geniş açı + telefoto, diğer model içinse geniş + ultra geniş açı + makro kameraların olacağı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amiral gemisi Xiaomi 12 için başka bilgiler de var

Arkasında üç farklı 50 megapiksel kamera bulunacak bilgisi verilen Xiaomi 12, gücünü olası adıyla yakında tanıtılacak Snapdragon 898 işlemciden ve en az 8 GB RAM‘den alacak. Modelde yüksek ihtimalle 120W hızlı şarj destekli 5.000 mAh ya da 4.500 mAh pil bulunacak.

İlginizi Çekebilir

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi

Paylaş