Dikkat çeken elektrikli kargo motosikleti: PNY Ponie 2

09 Kasım 2023 12:05

Bugün görünüşü dikkat çeken ve geniş taşıma alanı ile ses getiren elektrikli kargo motosikleti PNY Ponie 2 karşımızda yer alıyor.

Elektrikli kargo motosikleti PNY Ponie, birçok benzerinden farklı olarak orta kısmında da yük taşıyabilen bir seçenek konumunda yer alıyor. Bu açıdan uzun formda tasarlanan model, sürücü ağırlığına ek olarak toplam 120 kg yük taşıyabiliyor ve 400 litrelik bir depolama alanı sunuyor. Karşılaştırmak adına standart bir şehir otomobilinin bagajı genellikle 300 litre oluyor, bu açıdan motosiklet öne çıkmayı başarıyor. Sürekli 4,000 Watt güç verebilen elektrik motoru ile maksimumda 100 km/s hıza çıkabilen ve taşıdığı 6.7 kWh CATL batarya üzerinden 150 km kadar (Birçok şehir içi teslimat için yeterli) bir menzil sunan PNY Ponie, ABS destekli disk frenler ile donatılmış ve orta bölümde çıkarılabilir yapıda tasarlanan yalıtıma sahip iki parça çanta taşıyor. Bu çantalar hem taşıma kolaylığı getiriyor hem de ürünlerin rahatlıkla ikiye bölünmesinin önüne aralıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Arkasına da bir çanta konulabilen ve gidonunda CarPlay destekli 7-inç ekran yer alan motosiklet, bu ekrandan hız ile menzil yanında navigasyon bilgisi de gösterebiliyor. USB-C portlarıyla sürüş sırasında sürücüsünün telefonunu şarj edebilen elektrikli kargo motosikleti PNY Ponie için daha dengeli bir üç tekerlekli versiyon da (Buna PNY Ponie 3 adı verilmiş) hazırlanmış durumda. Şu an üretime alınan ve 2024’ün ikinci çeyreğinde yollara çıkarılacak açıklaması yapılan model, henüz kaça satılacak belli olmuş değil.

Elektrikli kargo motosikleti PNY Ponie 2 ve 3 yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş