Dolby Atmos destekli Jabra Elite 10 ve Elite 8 Active tanıtıldı

31 Ağustos 2023 16:21

Dolby Atmos destekli Jabra Elite 10 ve aktif kişilere odaklanan Jabra Elite 8 Active “kablosuz kulaklık” modelleri tanıtıldı.

IFA 2023’te ses kategorisinde çok sayıda ürün tanıtılıyor. Bugün buradaki ve buradaki haberlerde yer verdiğimiz cihazlardan sonra iddialı Jabra Elite 10 ve Jabra Elite 8 Active kablosuz kulaklık modelleri de geldi. Yeni modellerden Elite 10, firmanın en üst seviyeye konumlandırdığı en gelişmiş premium kulaklığı ve farkını şirket için bir ilke imza attığı Dolby Atmos desteği taşımasıyla gösteriyor. Bu sayede uygun içeriklerde etkileyici bir çevreleyici ses deneyimi getiren kulak içi formundaki model, yapılan açıklamaya göre 10mm sürücüler üzerine kuruluyor ve ANC yani aktif gürültü engelleme özelliğini eksik etmiyor. Jabra, ANC’yi çevreye otomatik olarak uyum hale getirmek için ürünün kulak kanalını infrasonik dalgalar kullanarak ölçtüğünü belirtiyor. Bu altyapı sayesinde 250 dolarlık modelin standart gürültü engelleme altyapısına oranla iki kat daha iyi gürültüyü engelleme yapabildiğini belirtiyor. Model ANC açıkken normalde 6 saat, şarj kutusuyla beraberse 21 saat kullanım vadediyor. IFA 2023’te tanıtılan Jabra Elite 8 Active ise aktarıldığı kadarıyla şirketin şimdiye kadar ürettiği kulak içi formundaki en sağlam kablosuz kulaklık modeli konumunda yer alıyor. 200 dolarlık bir yurt dışı fiyatı bulunan ürün, askeri seviye sağlamlık sayesinde hem arazi tutkunlarına hem de sporculara hitap ediyor. 6mm sürücüler üzerine kurulan ve Elite 10 kadar iyi olmasa da ANC’si bulunan kablosuz kulaklık, normalde 8 saat, şarj kutusu ile beraber 32 saatlik bir kullanım ömrü getiriyor.

Jabra Elite 10 ve Jabra Elite 8 Active kablosuz kulaklık modelleri bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş