Dünyada bir ilke imza atan katlanabilir ekranlı telefon; Honor Magic V2 5G

05 Mart 2024 20:30

İnce ve hafif gövdesiyle katlanabilir ekranlı telefon dünyasında fark yaratan Honor Magic V2 5G, piyasada satın alabileceğiniz en iddialı katlanabilir ekranlı telefon. Heyecan verici özelliklerle gelen telefonun detayları mercek altında.

Dünyanın en ince içe katlanan telefonu olarak lanse edilen Honor Magic V2, göz alıcı tasarımı, sunduğu güçlü özellikleri ve uzun pil ömrüyle pazara yeni bir soluk getiriyor.

Katlanabilir ekranlı telefonların son örneği olarak karşımıza çıkan Honor Magic V2, bir amiral gemisi akıllı telefondan çok daha fazlasını sunuyor. Katlanabilir tasarımıyla akıllı telefon ve tablet deneyimini bir arada sunan cihaz inovatif tasarım anlayışıyla sınırları zorluyor. Piyasada satın alabileceğiniz en şık katlanabilir ekranlı telefon olan Magic V2’nin tasarımıyla incelemeye başlayalım.

HONOR MAGIC V2 TASARIM

Honor Magic V2, ince ve hafif tasarımıyla piyasadaki katlanabilir ekranlı telefonlardan sıyrılıyor. Katlandığında 9,9 mm, açıldığında ise 4,7 mm kalınlığında olan cihaz konforlu bir deneyim sağlıyor. Telefonun bu kadar ince olmasını ise 2,72 mm kalınlığında olan yeni nesil silikon-karbon çift batarya sağlıyor. 2 madeni paranın birleşim kalınlığıyla neredeyse aynı olan telefon ceplerimizde taşıdığımız kartlıklarla aynı kalınlıkta. İnce tasarımı sayesinde neredeyse bir kağıt tutuyormuş izlenimi sağlayan cihaz bunun haricinde rakiplerinden daha hafif bir gövde tasarımına sahip. 231 gram ağırlığındaki akıllı telefon piyasada satılan katlanabilir ekranlı telefonlardan daha hafif bir gövde yapısı sunuyor.

Telefonun gövdesinde dayanıklılığı artırmak adına magnezyum alaşım kullanılıyor. Bu malzeme tercihiyle de fark yaratan telefon darbelere ve düşmelere karşı mukavemet sağlıyor. Telefonun menteşe kısmında ise titanyum alaşım göze çarpıyor. Süper Hafif Titanyum Menteşe, güvenilirliği açısından SGS sertifikasına sahip. Havacılık sınıfı olan titanyum malzeme hafifliğe katkı sağladığı gibi aynı zamanda telefonun dayanıklı olmasını da sağlıyor. Katlanabilir telefon kalınlığını ilk kez 1 santimetrenin altına indiren Honor Magic V2, katlama alanında önemli bir başarıya imza atıyor. Telefonda kullanılan bu menteşe  Honor’un belirttiğine göre 400 binden fazla katlanmaya karşı da dayanıklı. Telefonun ekranı günde 100 kez açılsa dahi Magic V2, 10 yıla yakın bir kullanım ömrü sağlıyor. Bu konuda tüm övgüyü hak eden telefon katlandığında da ekran arasında bir boşluk bırakmıyor. Telefon açık olarak kullanıldığında ise ekranın ortasında herhangi bir katlama izi göze çarpmıyor. Bu konuda da beğenimizi kazanan telefon katlı olarak kullanıldığında cihazın sağ tarafında güç ve ses tuşları yer alıyor. Telefonun üst tarafında hoparlör ızgarası bulunurken cihazın alt tarafında hoparlör ızgarası ve USB-C bağlantı noktası mevcut. Telefon stereo destekli hoparlörleriyle yüksek ve kaliteli bir ses performansı sunuyor. Cihazda çift SIM kart desteği de bulunduğu için iki ayrı SIM hattı çalışabiliyor.

HONOR MAGIC V2 PERFORMANS

Honor Magic V2’nin kalbinde Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi yer alıyor. 4 nm’lik bu işlemci telefonun performansa ihtiyaç duyan uygulamalarda ve oyunlarda hızlı ve akıcı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Performans açısından çok iyi bir deneyim sunan cihaz popüler benchmark uygulamalarından Geekbench 6’nın tek çekirdek performansından 1.979 puan, çok çekirdek performansından ise 4.615 puan aldı. Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile ve Real Racing 3 oyunlarını oynadığımız telefon bize eğlenceli dakikalar yaşattı. Popüler fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarında da çok iyi bir performans sergileyen telefonun alametifarikası katlanabilir ekranı.

Hem akıllı telefon hem de bir mini tablet olarak kullanılabilen cihaz bu sayede fark yaratıyor. Telefonun ekranı açıldığında 7,92 inçlik LTPO OLED ekran bizi karşılıyor. 120 Hz’lik yenileme hızıyla akıcı bir deneyim vadeden telefonun bu ekranı maksimumda 1.600 nite kadar çıkabiliyor. Güneş ışığı altında yüksek görülebilirlik sağlayan bu ekran 1 milyar renk gösterebiliyor. HDR10+ ve IMAX Enhanced gibi ekran teknolojilerine de destek veren bu ekran Netflix ve Amazon Prime Video üzerinden izlediğimiz videolarda bize görsel bir şölen yaşattı. Telefonun ekranı kapandığında 6,43 inçlik LTPO OLED ekran karşımıza çıkıyor. 2.500 nit parlaklık değerine ulaşabilen bu dış ekran iç ekrandan daha parlak. İç tarafta yer alan ekranda olduğu gibi 1,07 milyar renk gösterebilen bu ekran 120 Hz yenileme hızına sahip. Telefonda bulunan ekran aynı zamanda DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor. Telefon ayrıca 3.840 Hz PWM karartma teknolojisine de destek veriyor. Bu teknoloji göz yorgunluğunu en aza indiriyor.

Her iki ekranıyla da çok başarılı bulduğumuz telefon sunduğu uzun pil ömrüyle de beğenimizi kazandı. Pil kapasitesi 5.000 mAh olan cihaz yoğun bir kullanımda dahi bir günü aşan bir pil ömrü performansına sahip. Yoğun bir kullanımın olmadığı durumlarda ise telefonun pili daha uzun süre dayanıyor. Telefonda 66 watt’lık hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Cihazın pili  saat 10:09’da yüzde 45 şarj seviyesinden telefonu 28 dakika boyunca şarj ettik ve cihazın pili kısa bir sürede yüzde 94 şarj seviyesine ulaştı.

HONOR MAGIC V2 KAMERA PERFORMANSI

Magic V2 güçlü işlemci performansının yanında başarılı kamera özellikleriyle de öne çıkıyor. Cihazın arka tarafına bakıldığında üç adet kameranın yer aldığını görüyoruz. F/1.9 diyafram değerine sahip olan 50 megapiksellik bu kamera hem iyi hem de düşük ışıkta üst düzey performans vadediyor. Lazer otofokus yapabilen netleme sistemiyle de hızlı bir deneyim sunan telefonun ana kamerasında optik görüntü sabitleme özelliği var. Bu sistem hem fotoğraflarda hem de videolarda oluşabilecek sarsıntının önüne geçerek çok daha başarılı fotoğraflar/videolar çekilmesini mümkün kılıyor.

Farklı yerlerde ve farklı ışık koşullarında test ettiğimiz telefonun ana kamerası çok başarılı bir performans sergiliyor. Cihazda bu kamera dışında 20 megapiksellik telefoto kamera var. Ana kamerada olduğu gibi bu kamera da optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. 62 mm’lik telefoto kamera 2,5 kat optik yakınlaştırma yapabiliyor. Telefonda üçüncü kameranın çözünürlük değeri ise 50 megapiksel. Ultra geniş açı olan bu kamera manzara ve bina fotoğrafçılığında kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Ana kamerada olduğu gibi detay seviyesi yüksek fotoğraflar çekebilen ultra geniş açı kamera düşük ışıkta da başarılı sonuçlar sunuyor. Gece modu özelliği kullanılarak ışığın yetersiz kaldığı durumlarda daha aydınlık ve daha net fotoğraflar çekilebiliyor. Telefon daha iyi görüntü tanımlama için yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Telefon hareket algılama yakalama özelliğiyle daha akıllı ve verimli fotoğrafçılık deneyimi sağlıyor. Eğitilmiş bir yapay zeka ağından yararlanan hareket yakalama özelliği kameranın farklı senaryoları hassas bir şekilde tanımasına imkan tanıyor. Bu özellik sayesinde çok daha başarılı çekimler elde edilebiliyor.

HONOR MAGIC V2 İLE ÇEKİLMİŞ ÖRNEK FOTOĞRAFLAR

Telefonda yüksek kalitede fotoğraflar ve videolar çekmek için kamera gezinme modu da var. Gezinme modu sayesinde telefon herhangi bir tripod’a ihtiyaç duymadan farklı açılarda başarılı çekimler gerçekleştirmeye imkan tanıyor. Video konusunda da çok başarılı bir telefon olan Honor Magic V2, 10 bit video kayıt özelliğine sahip. 10 bit renk derinliği sayesinde telefon video tarafında 1,06 milyar renk gösterebiliyor. Saniyede 60 kare 4K video kaydedebilen telefon hem akıcı hem de yüksek çözünürlükte videolar kaydedebiliyor. Arka kameraların performansından çok memnun kaldığımız telefon ön tarafında yer alan kamerasıyla da başarılı sonuçlara imza atıyor. 16 megapiksel çözünürlüğündeki bu kamera arka kamerada olduğu gibi hem iyi hem de düşük ışıkta kaliteli fotoğrafların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Arka kamerada olduğu gibi ön kamerayla da 4K kalitede videolar kaydetmek mümkün. Telefonun ön kamerası haricinde arka kamerasıyla da selfie çekimler yapılabiliyor. Daha detaylı selfie çekimler için ön kamera haricinde arka kamerayı da tercih edebilirsiniz.

SON SÖZLER

Telefonda Paralel Space adı verilen bir güvenlik özelliği de dikkat çekiyor. Yonga seti tarafından korunan sistem düzeyinde bir özellik olan Paralel Space bir telefonu iki telefon olarak kullanmaya imkan sağlıyor. Bu özellik gizli belgeleri, fotoğrafları ve uygulamaları ayrı bir alanda saklamaya ve verileri güvenli bir şekilde saklamaya olanak tanıyor. Kullanıcılar yanlarına iki telefon almadan hem profesyonel hem de kişisel yaşamları için ayrı alan oluşturabiliyor. Katlanabilir ekranlı telefonda ayrıca iki farklı uygulamayı aynı anda çalıştırmak da mümkün. Örneğin internet sayfasında dolaşırken e-postalarınıza hızlı bir şekilde cevap verebilirsiniz. Özetleyecek olursak Honor Magic V2, son zamanlarda karşımıza çıkan en etkileyici katlanabilir telefonlardan biri. Magic V2, estetik tasarımı, güçlü işlemcisi, başarılı kamera performansı ve uzun pil ömrüyle bizden tam not almayı başardı.

DETAYLAR


İkinci nesil nanokristal cam
Katlanabilir ekranlı telefon düşmelere karşı 10 kat daha dayanıklı bir yapıya sahip


Çift ekran
Cihazda yüksek ekran/gövde oranlarına sahip OLED ekran karşımıza çıkıyor


Güçlü performans
Telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi yer alıyor


AI destekli gizli arama 2.0
Çağrı ses düzeyi, ortam ses düzeyine akıllıca uyum sağlayarak çağrı sesi sızıntısını büyük ölçüde azaltıyor


Stylus kalem desteği
Stylus kalem desteği sayesinde telefonda notlar alabilmek veya çizimler yapabilmek de mümkün


Detay seviyesi yüksek kameralar
Cihazın arkasında yüksek çözünürlük sunan kameralar detaylı fotoğrafların çekilmesine imkan tanıyor

TEKNİK ÖZELLİKLER

Paylaş