Dünyada ilk! Kendi lambanı tasarla, 3D baskı ile üret

19 Kasım 2019 18:00

Aydınlanma sektörünün önde gelen isimlerinden Signify, 3D baskı teknolojisiyle beraber kullanıcıların kendi abajur ve lambalarını geri dönüştürülebilir malzemelerden tasarlamalarını sağlıyor.

Signify başta makerlar olmak üzere kullanıcıların dikkatini çekecek yeni 3D baskı çözümünü ortaya çıkardı. Yeni bir çevrim içi hizmete başlayan firma, kullanıcıların kendi abajur ve lambalarını internet üzerinden tasarlayarak 3D yazıcılar aracılığıyla hayata geçirmesini mümkün kılıyor. Bunu yaparken de geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak çevre dostu ürünler ortaya çıkarıyor. Signify bu hizmetle beraber “dünyanın ilk 3D yazıcı ile armatür hazırlama olanağını sunan çevrim içi hizmet” unvanını üstleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

3D baskı, özel tasarım aksesuarlar

Pilot projenin ardından Avrupa’da uygulanmaya başlayacak olan bu yeni projede tamamen kişiselleştirilmiş ürünler hedefleniyor. Kullanıcılar sadece birkaç dokunuşla kendi lambalarını tasarlayabilir hale geliyor. Temel tasarımlardan birini seçtikten sonra boyut, renk, doku ve desenini değiştirmek mümkün oluyor. Ayrıca Philips Hue’nün de aralarında bulunduğu alternatifler arasından armatürde kullanılacak LED ampul de seçilebiliyor.

Geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş ilk ürün ise 24 adet geri dönüştürülmüş CD’den üretilen 3D baskı Philips LED masa lambası. 28 Kasım’dan itibaren satışa sunulacak olan bu ilginç lamba yurt dışında 99 euro fiyat etiketine sahip. Signify önümüzdeki yıl içerisinden 3D yazıcı ile üretilen tüm ürünlerinde bu geri dönüştürülmüş malzemeyi kullanmayı planladığını kaydediyor.

İlginizi çekebilir

Her yüzeye baskı yapabilen avuç içi yazıcı

Paylaş