Dünyanın en büyük elektrikli feribotu geliyor

18 Ocak 2023 16:12

Elektrikli toplu taşıma konusunda çalışmalar sürüyor. Bu sefer dünyanın en büyük elektrikli feribotu gündemde yer alıyor.

Elektrikli bisiklet, elektrikli otomobil, elektrikli yolcu gemisi, elektrikli kargo gemisi, elektrikli uçak ve fazlası. Ulaşım dünyasında elektrik dönüşümü kapsamında büyük gelecek adımları atıyor. Daha temiz bir çevre için önemli olan bu adımlar arasında, her ay yeni bir seçenek ses getiriyor. Bu sefer karşımıza çıkan ise dünyanın en büyük elektrikli feribotu oldu. İki yıl içerisinde yüzdürüleceği aktarılan 148 metrelik büyük feribot, Avustralyalı üretici Incat Tasmania imzasını taşıyacak. Revolution Design tarafından tasarlandığı belirtilen büyük deniz aracı, aktarıldığı kadarıyla bittiği zaman 2.100 yolcu ve 226 araç taşıyabilecek kapasitede olacak. İki elektrik motoru üzerine kurulacak feribot, 25 knot hızda 190 km kadar bir menzil katetebilecek. Bu deniz aracını ilk olarak Güney Amerika merkezli şirket Buquebus, Arjantin ve Uruguay arasındaki bir bölümde yolcu taşımak için kullanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yapılan açıklamaya göre feribotun başlangıçta LNG ile çalıştırılması planlamış ancak hem Incat hem de Buquebus çevre ve müşterileri için en iyisinin sıfır emisyonlu elektrik altyapısı olduğu konusunda hemfikir olmuş. Bu elbette çok mantıklı bir karar olmuş çünkü deniz taşımacılığındaki emisyonu kesmek adına bu tarz örnek projelerin mutlaka artırılması gerekiyor. Buna bağlı olarak elektriğin de daha temiz şekilde üretilmesi büyük önem arz ediyor. Çünkü halen elektriğin büyük bölümü çevre dostu şekillerde üretilmiyor.

Dünyanın en büyük elektrikli feribotu yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş