“Dünyanın en güçlü V12 motoru yolda bulunuyor”

26 Temmuz 2023 12:04

Zenvo Automotive ve Mahle, dünyanın en güçlü V12 motoru için bir araya geldiler. Nefes kesen bir makine yakında çok ses getirecek.

Çok dikkat çekmeyi başaran birden fazla hiper otomobil modeline imza atan Zenvo Automotive, bugün “Mahle” şirketiyle bir araya gelerek hazırladığı dünyanın en güçlü V12 motoru ile ses getiriyor. “En güçlü” unvanını yola uygun araçlara konulanlar arasında alan bu teknoloji harikası makine, toplamda tam 1.800 beygir güç ortaya koyabiliyor. 6.6 litrelik 12 silindirli ünite, yukarıdaki fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere dört farklı turbo ile destekleniyor ve normalde 1.250 beygir güç sunuyor. Ancak bu motorun yeni Euro 7 emisyon düzenlemelerini karşılaması istenmiş ve bunun için bir “hibrit” temel de kurulmuş. Bu bağlamda 600 beygirlik bir elektrik motoru ile desteklenen makine, bu sayede toplamda 1.800 beygire ulaşıyor ve bu mevcut lider Aston Martin Valkyrie’de kullanılan V12 motordan alınan 1.000 beygir gücü hatırı sayılır oranda geride bırakıyor. Valkyrie’deki V12 üniteyi “hibrit” desteği olmadan da geride bırakan mühendislik harikası motor, 9.800 RPM seviyesinde devir çevirebiliyor ve motor yanma sürecini iyileştirmek ve yakıt ekonomisini artırmak için Mahle’nin “Jet Ateşleme” teknolojisini kullanıyor. Yeni motor ağırlığı azaltan alüminyum ve karbon fiber malzemelerden üretiliyor ve daha temiz sentetik yakıtlarla çalışabilme özelliğine de sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu motor ilk defa Zenvo Automotive firmasının Aurora adını verdiği ve resmi olarak 14 Mart 2023 tarihinde ilk duyurusunu yaptığı hiper otomobil modelinde kullanılacak. Bu araç için tüm detaylar aktarıldığı kadarıyla 18 Ağustos tarihinde verilecek. Pazarda büyük ses getirecek hiper otomobil mevcut bilgilere göre hibrit temelin gücüyle dört tekerden çekiş sunacak ve tam 400 km/s hıza rahatlıkla ulaşabilecek.

Dünyanın en güçlü V12 motoru yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş