Elektrik geleceğinde performans vakti; ilk detaylarıyla Skoda Vision RS [Video]

30 Ağustos 2018 16:15

Paris’te tanıtılması beklenen Skoda Vision RS, önemli bir dönüşüm içerisinde olan markasının geleceğinde söz sahibi olabilir.

Elektrik geleceğinin ilk adımını SUV modeli üzerinden gerçekleştirecek olan Skoda, performans rozeti vRS‘i de unutmuş değil. Geride bıraktığımız temmuz ayında markadan yapılan açıklamayla, bu rozeti performans odaklı elektrikli otomobillerde devam ettirileceğinin sinyalleri verildi. Bu konuda elini çabuk tutmayı tercih eden Çek üretici, yaklaşmakta olan Paris Otomobil Fuarı için kartlarını öne sürmeye de başlıyor. Fuarda Kodiaq RS’i tanıtacağını bildiğimiz Skoda, Vision RS adını verdiği performans konseptini de meraklılarının karşısına çıkartacağını duyurdu. İlk ipuçları üzerinden ufak detayları sunulan aracın oldukça sportif bir karaktere sahip olacağı şimdiden hissediliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Masadaki rakamlar

Araçla ilgili şu aşamada ebatsal olarak 4.356 milimetre uzunluğa, 1.810 milimetre genişliğe, 1.431 milimetre yüksekliğe ve 2.650 milimetre aks mesafesine sahip olduğunu biliyoruz. Beş kapılı bir model olarak tasarlanan Vision RS’de, motor sporları genetiklerinden bildiğimiz entegre arka spoiler ve karbon fiber parçaların varlığı da dikkat çekiyor. Kısa süre önce Rapid’i Golf’e rakip bir otomobil hale getireceğini duyuran Skoda’nın, önümüzdeki süreçte Vision RS’i benzer bir rolde kullanabileceği de iddialar arasında. Şüphesiz bunun sağlanabilmesi için en temel nokta performans rakamları olacak. Şimdilik bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da kısa süre içerisinde netleşmesi de kaçınılmaz bir son. Gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş