Elektrikli motosiklet şirketi CAKE iflas başvurusunda bulundu

02 Şubat 2024 14:57

İskandinav tasarım dili çerçevesinde hazırladığı elektrikli motosiklet modelleri çok dikkat çeken Cake iflas başvurusunda bulundu.

Hazırladığı çözümleri genel olarak çok beğendiğimiz Avrupa merkezli firmalardan Cake, yukarıda da dediğimiz gibi sessiz sedasız bir adım atarak iflas başvurusunda bulundu. Bu kararı operasyonları ayakta tutmak için yeterli finansmanı sağlayamaması üzerine aldığı söylenen niş marka, görünüşe bakılırsa kârlılığa ulaşmak için yeterli yıllık motosiklet üretim hacmine de ulaşamadı. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmayan firmanın geleceği şimdilik biraz karanlık görünüyor ve bu üzücü duruyor. Firmadan gelen son model yukarıdaki seçenek olmuştu. Direkt olarak iş kullanıma odaklanan ve bu bağlamda taşıma kapasitesi yüksek olan Cake imzalı bu elektrikli bisiklet modeli Åik, önde ve arkada yük taşınması için tasarlanmış bir seçenekti. Şehir içinde kısa mesafeli taşıma işleri için uygun olan model, firmanın resmi verilerine göre 36 kg ağırlığında ve spesifik olarak 165 kg yükün altından kalabiliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kalın lastikleriyle konforlu bir sürüş vadeden Åik, pürüzsüz sürüş için kayış ile aktarma yapıyor ve 6 kg’a yakın tek bir batarya ile kullanıma da bağlı olarak 220 km menzil getiriyordu. Ancak model istenirse üç farklı batarya ile donatılabiliyordu. Bu yapılırsa pedal destekli menzil tam 360 km seviyesine kadar çıkıyordu.

Maksimum hızı 32 km/s gibi şehir içinde yeterli bir seviyede olan modele gücünü, maksimum 1.000W’lık bir 100 Nm tork değerine sahip elektrik motoru veriyordu. Bünyesindeki USB-C portuyla sürücünün akıllı telefonunu şarj edebilen elektrikli bisiklet Åik, maalesef ucuz bir bisiklet değil. CES 2023 kapsamında tanıtılan model için açıklanan yurt dışı fiyatı tam 6.500 dolar seviyesinde yer alıyordu.

Cake gelişmesi yanında modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş