Elektrikli otomobil modelleri için tasarlanan robotik şarj istasyonu

15 Haziran 2022 10:35

Elektrikli otomobil modelleri için farklı şarj çözümleri geliştiriliyor. Bunlardan birisi de gelecek çözümü robotik şarj istasyonu ZiGGY olacak.

Elektrikli otomobil modellerini şarj etme konusunda imkanlar sürekli olarak artıyor. Birçok yatırım desteği ve özel firmaların etkisiyle kişilerin araçlarını şarj etmek için kullanacağı istasyonlar da artıyor. Bu konuda bir gelecek gösterimi yapan ZiGGY, aracınızı şarj etmeye kendisi gelecek otonom bir platform konumunda yer alıyor. Hareketli tasarlanan ZiGGY, gösterildiği kadarıyla mobil uygulama üzerinden bulunduğu yeri sürücüye bildirecek ve şarj için park yeri ayıracak. Sürücü aracı ile bu park yerine gittiği zaman kenara çekilecek robotik şarj istasyonu, telefon ile aktif edildikten sonra araca kablo ile bağlanarak (Bunu sürücü yapacak) şarj sağlanacak. Şarj işlemi bittiği zaman akıllı telefona bildirim geçecek robot, aracına gelen sürücü kabloyu söküldükten sonra ya bir sonraki aracı şarj etmeye gidecek ya da geriye dönerek kendisini şarj edecek.

Üzerindeki ekranda reklamlar gösterecek ve böylece ekstra ticari bir yanı daha olacak elektrikli otomobil modellerine özel robotik şarj istasyonu, arkasındaki isim EV Safe Charge‘ın açıklamasına göre 2023 yılında ufak çaplı olarak ticari kullanıma girecek. Yani tam çalışma sürecini yukarıdaki videoda gördüğünüz ZiGGY bir konsept olarak kalmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli otomobil şarjı konusunda başka firmalar da farklı çalışmalar yapıyor. Örneğin bazı firmalar şarj yerine direkt olarak pilin değiştirilmesi için sistemler geliştiriyor. Bazı firmalar ise şarj sürecini kablosuz hale getirmek istiyor. Hatta bazı firmalar araçların yol alırken kablosuz olarak şarj olmasını hedefliyor. Alanın en önemli isimlerinden Tesla ise çok uzun zamandır şarj bağlantısını kendisi yapacak otomatik bir robot kol geliştiriyor.

İlginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil modeli ile tanışın

Paylaş