Elektronik mürekkep teknolojisi gittikçe daha iyi hale geliyor

09 Nisan 2022 19:55

Elektronik mürekkep teknolojisi ileride daha fazla ses getirecek gibi görünüyor. Çünkü bu teknoloji ciddi şekilde daha iyi hale gelmeye başladı.

Elektronik mürekkep teknolojisi, Wiki tarafından “E-Ink şirketi tarafından üretilen, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından başlatılan araştırmalara binaen 1997 yılında bulunan bir e-kâğıt türü” olarak geçiyor. İşte burada geçen E-Ink şirketi, kısa süre önce karşımıza en son çözümü “Kaleido 3” ile çıktı. Renkli gösterim yapabilen yeni nesil e-mürekkep ekran teknolojisi, firmanın daha önceki çözümlerinden daha canlı ve 7,8 inç ile 10,3 inç yanında artık 13,3 inç boyutunda da elde edilebiliyor. Özellikle elektronik kitap uygulamaları için hazırlanan ancak kullanım alanı oldukça geniş olan ekran, siyah beyaz olarak 300 ppi, renkli olaraksa daha önceki çözüm Kaleido Plus’tan farklı olarak 100 ppi değil 150 ppi değerlerine sahip.

Firmanın açıklamasına göre Kaleido 3, belirli animasyonları ve videoları akıcı sayılacak bir seviyede oynatabilecek bir konumda yer alıyor. Yani ekran sadece statik görseller ve yazılarla sınırlandırılmıyor. Temeli gereği çalışırken çok az enerji harcayan elektronik mürekkep teknolojisi, gözü uzun okumalarda yormuyor ve Kaleido 3 özelinde geliştirilen özel sistemler ile mavi ışıktan arındırılarak göze zarar vermiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaleido 3 kullanan ilk E-Kitap okuyucunun hangisi olacağını zaman gösterecek. Bu konuda şimdilik bir açıklama gelmiyor. Türkiye’de Türkçe içerik yoksunluğundan dolayı çok fazla öne çıkamayan E-Kitap okuyucular, yurt dışında ise inanılmaz popüler durumdalar.

Elektronik mürekkep teknolojisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş