Elon Musk: “İnsanların yüzde 80’inden fazlasının akıllı telefona sahip olması akıllara durgunluk veriyor”

19 Ocak 2022 10:18

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Twitter’ı aktif olarak kullanan CEO’lar arasında başı çeken Elon Musk, bu sefer başlıkta da geçen “İnsanların yüzde 80’inden fazlasının akıllı telefona sahip olması akıllara durgunluk veriyor” açıklaması ile gündemde. Musk, bu açıklamayı direkt olarak Lex Fridman tarafından yapılan bir paylaşıma cevap olarak yazdı. Fridman’ın attığı tweet ilk iPhone modelinin tanıtılmasının üzerinde 15 yılın geçmesi ve şu an 6,3 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcının olması üzerineydi. Son tahminlere göre Dünya nüfusu 7,87 milyar seviyesini geride bıraktı.

Akıllı telefon modelleri gerçek anlamda hayatımızı tamamen değiştirdi ve artık herkesin olmazsa olmaz kişisel elektronik ürünleri arasında yer alıyorlar. Daha önce birçok kez iPhone kullanırken görüntülenen Elon Musk, akıllı telefonları ya da akıllı saatleri geleceğin bir parçası olaraksa görmüyor.

Elon Musk tarafından söylendiği kadarıyla gelecekte detaylarına buradan ulaşabileceğiniz Neuralink sistemi merkezde olacak. Ancak bu gelecek için önümüzde belki daha bir 10 yıl bulunuyor. Bu bağlamda akıllı telefonlar hayatın bir parçası halini alacak ve akıllı telefonu olmayan kişileri sayısı gün geçtikçe azalacak.

Günümüzde akıllı telefon kullanmayan kişilerin büyük çoğunluğu oldukça yaşlı kişiler ya da çok fakir ülkelerde yaşayanlar yani bu ürünlere üzücü şekilde rahatlıkla erişim sağlayamayanlar.

İlginizi Çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş