Elon Musk, Twitter için “genel af” sürecini başlattı

29 Kasım 2022 16:42

Elon Musk, Twitter için geçtiğimiz hafta bilgisini verdiği “genel af” sürecinin başlatmış durumda. Çok sayıda hesabın engeli kaldırıldı.

Kaçıranlar için Elon Musk kısa süre önce açtığı bir anket ile takipçilerine “Twitter askıya alınan hesaplar için genel bir af sunmalı mı?” sorunu sordu. Bu ankete 3,1 milyondan fazla oy geldi ve büyük çoğunluk “evet” seçeneğini seçti. Bunun üstüne bir açıklama yapan Musk, “Halk sözünü söyledi. Af gelecek hafta başlıyor.” dedi. “Daha ne kadar kötü olabilir?” denilirken atılan bu sürpriz adım, Platformer’ın öğrendiğine göre resmi olarak başladı.

Musk’ın anketinden bu yana Twitter, 5 milyondan fazla takipçisi olan bir hesap ve 1 milyondan fazla takipçisi olan 75 hesap da dahil olmak üzere 10.000’den fazla takipçisi olan yaklaşık 62 bin hesabın yasağını kaldırdı. Bu konuda daha fazla yasağın kaldırılacağı da aktarıldı.

Bu adım mevcut şartlar ışığında oldukça yanlış görünüyor. Twitter için atılan bu adım sonrasında platform gün geçtikçe daha kötü bir yer halini alacak, çünkü ağın içerik yönetimi etkili olarak sağlanamayacak. Bunu söylüyoruz çünkü Elon Musk şirketin başına gelir gelmez Twitter’daki moderasyon ekibinin büyük bölümünü işten çıkardı. Birçok önemli isim de Musk ile çalışmak istemediği için istifa etti, çok kilit kadrolar ciddi şekilde azaldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada şirket içerisinde başka şeyler de oluyor. Musk’ın yönetimi altında çalışanlar daha önce hiç görmedikleri kadar baskı altındalar. Örneğin bugün duyduğumuz kadarıyla Twitter yazılım mühendisleri Elon Musk’tan bir e-posta daha aldı. Yeni dönemde Musk yöneticilerden “düşük performans gösterenleri düzenli olarak tespit etmelerini” istiyor.

Bu çalışanlara kendilerini geliştirmeleri için “dört haftaya kadar” süre verecek Musk, gelişme göstermeyenlerim işten çıkarılacağını aktarıyor. Musk, yazılım mühendisleri ve yöneticilerinden her hafta kod göndermelerini istiyor. Musk, herkesin kodlarını inceleyerek şirket için faydalı şeylerin yapıldığından emin olmak istiyor, yöneticilerin dahi kod sürecine dahil olmasını bekliyor.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş