Epic Games veri sızıntısı iddialarını resmi olarak reddetti

29 Şubat 2024 15:01

Dünyanın en önemli oyun firmalarından olan Epic Games, gündemde ses getiren veri sızıntısı iddialarını resmi olarak reddetti.

Epic Games bu aralar yaklaşık 189 GB’lık verisi sızdırıldı haberiyle gündemde yer alıyordu. Fidye yazılım grubu Mogilevich’in yakın zamanda gerçekleşen bir veri ihlalinde Epic Games’in 189 GB’lık müşteri verilerine erişmeyi başardığı bildirildi ancak bu konuda bir açıklama yapan firma bu durumu net olarak reddetti. Firma çıkan haberlerin ardından, “Bu durumu araştırıyoruz ancak şu anda iddiaların meşru olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Mogilievich, Epic ile iletişime geçmedi veya bu iddiaların doğruluğuna dair herhangi bir kanıt sunmadı. Üçüncü bir tarafın tweet’inde bir Darkweb web sayfasının ekran görüntüsü olan bu iddiaları gördüğümüzde, dakikalar içinde araştırmaya başladık ve kanıt için Mogilevich’e ulaştık. Mogilevich yanıt vermedi. Bir yanıta en yakın gördüğümüz şey, sözde verileri teslim etmek için 15 bin dolar ve ‘ödeme kanıtı’ istedikleri iddia edilen bir tweet oldu.” açıklamasını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada Epic Games Store tarafından oyunculara şu an daha önce 33 TL’ye satılan Super Meat Boy Forever oyunu ücretsiz olarak veriliyor. Bu oyun için geçilen açıklama şöyle: “Super Meat Boy’un mücadelesi Super Meat Boy Forever ile geri dönüyor! Seviyeler acımasız ve ölüm kaçınılmaz. Oyuncular aslında sinema için yazılan bir hikâyenin keyfini çıkarırken tanıdıkları yerlerde ve yeni dünyalarda koşacak, zıplayacak, yumruklayacak ve tekme vuracak.”

Epic Games Store tarafından oyunculara daha önce ücretsiz olarak Dakar Desert Rally oyunu verilmişti. Bu oyun için geçilen açıklama şöyleydi: “Dakar Desert Rally, bugüne kadar geliştirilen en büyük ve en destansı off-road ralli yarışı macerası. Dakar Desert Rally, motosikletler, arabalar, kamyonlar, arazi araçları ve yan yana oturulan araçlar (SSV) gibi çok çeşitli lisanslı araç içeren, Amaury Sport Organisation’ın düzenlediği gezegendeki en büyük ralli yarışının benzersiz hızını ve heyecanını deneyimle.

Oyun, hem sıkı off-road simülasyonu hayranları için hem de basit eğlence yarış oyunu hayranları için benzersiz mücadeleler sunuyor. Zorlu çevrimiçi çok oyunculu yarışlarda rekabet et ya da tek oyunculu çevrimdışı modda devasa vahşiliklerde dolaş. Resmi lisanslı araçlar, takımlar ve pilotlar ile çok oyunculu ve tek oyunculu modlarda resmi 2020, 2021 ve 2022 Dakar Rallisi yarışlarından 30’dan fazla eksiksiz ralli yarışı bölümü.

Hepsi, seni pistlerle ve yollarla kısıtlamayan devasa bir açık dünyaya yayılmış durumda. Oyun ayrıca eksiksiz bir sürüş deneyimi için çeşitli yarış direksiyonlarını destekler. Oyunda dört mevsimin hepsi ve eksiksiz bir gece gündüz döngüsü yer alıyor. Giderek yaklaşan kum fırtınaları, çölün yakıcı güneşi, zorlu yağmur ve kar ya da derin çamurlar, kazanmak için bu unsurların üstesinden gelmen ve rekabette başarılı olman gerekecek. Tek oyunculu modda Rally Raid kariyerini geliştir ya da çevrimiçi çok oyunculu etkinliklerde arkadaşlarınla mücadele et.”

Epic Games haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş