Eski Google CEO’su: “Askeri seviyede korunacak yapay zeka sistemleri olacak”

23 Mayıs 2024 15:41

Eski Google CEO’su “Askeri seviyede korunacak yapay zeka sistemleri olacak” açıklamasıyla dikkat çekmiş durumda.

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, yapay zeka sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu gören isimlerden ve gelecekte çok güçlü yapay zeka sistemlerinin / sunucu sistemlerinin askeri üslerde güçlü silahlar ile korunacağını belirtiyor. Burada spesifik olarak ABD ve Çin’i merkeze alan ve devlete odaklanan Schmidt, bu sistemlerin bir nükleer güç kaynağından güç alacağını da söylüyor. Önümüzdeki dönemde ülkelerin ve orduların elinde gerçekten inanılmaz güçlü yapay zeka sistemleri olacak, bunlar günün birinde savaşların merkezinde yer alacak. Schmidt’in eski şirketi Google da bu aralar yapay zeka konusunda büyük adımlar atıyor. Örneğin kısa süre önce üretken yapay zeka temelli gelişmiş üretken yapay zeka sistemi Google Gemini için bir “hafıza” özelliğinin geleceği bildirildi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sohbet botuna hatırlamasını istediği bilgileri girebilecek. Belirli konuları sohbet botuna tekrar tekrar hatırlatmak zorunluluğunu bitireceği için belirli durumlarda ciddi zaman kazandıracak bu, “Gemini artık hatırlayabiliyor!” açıklamasıyla öne çıkarılacak özelliğin, çok yakında resmi olarak herkese sunulacağı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

OpenAI tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT için de geçtiğimiz haftalarda bir “hafıza” adımı atılmıştı. Kaçıranlar için artık Avrupa veya Güney Kore’dekiler hariç tüm “ChatGPT Plus” aboneleri istedikleri bilgileri sohbet botunun hafızasına kaydedebiliyor. Daha önce belirli kişilere açık bu özellik, sohbet botunun yeni görüşmelerde daha önce kaydetmesini istediğiniz bilgileri dikkate alıp cevaplar vermesini sağlıyor, bu sayede karşılıklı kurulan iletişime hız katıyor. Birçok kişinin olmazsa olmazı olacak bu özellik, sohbet botunu sürekli olarak kullanan ve spesifik konuları veya durumları sık sık hatırlatmak zorunda kalan kişilere gerçekten büyük fayda sağlayacak.

Bu konuda daha önce bir açıklama yapan geliştirici firma OpenAI, “ChatGPT’nin hafızasının kontrolü sizdedir. Bir şeyi hatırlamasını açıkça söyleyebilir, neyi hatırladığını sorabilir ve konuşarak ya da ayarlar aracılığıyla verdiğiniz bilgileri unutmasını söyleyebilirsiniz. Ayrıca bu özelliği tamamen de kapatabilirsiniz.” demişti.

Google gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş