Eski Twitter CEO’su Elon Musk’a dava açtı

05 Mart 2024 09:01

Eski Twitter CEO’su Parag Agrawal ve üç diğer eski üst düzey çalışan bir araya gelerek Elon Musk’a dava açtı.

Elon Musk Twitter (Biliyorsunuz artık X olarak isimlendiriliyor) platformunu satın aldığında CEO’luk koltuğunda oturan Parag Agrawal, CFO görevini üstlenen Ned Segal ve avukatlar Sean Edgett ile Vijaya Gadde, şirketten tam 128 milyon doların üzerinde kıdem tazminatı alacakları olduğunu iddia ediyor ve bunu almak adına yasal bir mücadeleye girişiyor. Musk, Twitter’ı satın aldığında şirketin sahibi olarak ilk iş Agrawal, Segal, Edgett ve Gadde’yi kovmuştu çünkü bu kişilere karşı özel bir öfke duyuyordu. Bu kişiler Musk sözünü verdiği 44 milyar dolarlık satın alımdan kaçmaya çalıştığı zaman ona engel olmuştu. Dava kapsamında, “Bu Musk’ın oyun kitabı: Diğer insanlara borçlu olduğu parayı elinde tutmak ve onları kendisine dava açmaya zorlamak.” açıklaması yapılıyor, Musk’ın kaybedeceğini bildiği durumlarda dahi diğer kişilere gecikmeler ile zorluklar çıkardığı ve davacıların üstüne büyük yasal masraflar yüklemeye çalıştığı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk bundan önce kendi açtığı bir dava ile gündeme gelmişti. Kaçıranlar içinMusk, ilk yatırımcılarından olduğu OpenAI ile şirket CEO’su Sam Altman’a dava açtı. Peki bu dava nereden çıktı? Elon Musk ilk aşamada kâr amacı gütmeme amacıyla kurulan OpenAI’ın, daha sonra odak değiştirerek insanlığa fayda sağlayan yapay zeka geliştirme misyonu yerine kar peşinde koşar hale gelmesinin orijinal sözleşme anlaşmalarını ihlal ettiğini düşünüyor. Bunu daha önce de sık sık dile getiren ve esas amaca “ihanet” olarak gördüğü ticari dönüşümü açık olarak eleştiren Musk, OpenAI’ın ilk yatırımcıları arasında yer alıyor.

Bu davayı para kazanmak değil OpenAI’ı orijinal amacına döndürmek için açan Musk, OpenAI şirketinin tehlikeli bir keşif yapmış olabileceğini de düşünüyordu. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen bir etkinlik kapsamında konuşan Elon Musk, OpenAI şirketinin yapay zeka konusunda tehlikeli bir keşif yapmış olabileceğinden endişe ettiğini belirtmişti. Musk bu konuda, OpenAI kurucu ortağı ve baş bilim insanı Ilya Sutskever’in neden “Sam ile savaşacak kadar güçlü hissettiğini” bilmek istediğini söyledi ve ekledi: “Bu kulağa ciddi bir şeymiş gibi geliyor. Önemsiz olduğunu düşünmüyorum. Ve keşfettikleri tehlikeli bir yapay zeka unsuru olduğu konusunda oldukça endişeliyim.

Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş