F-22 Raptor savaş uçağı için yayımlanan etkileyici video [İzle]

16 Kasım 2020 14:30

Dünyanın en gelişmiş savaş uçağı modelleri arasında başı çeken efsane F-22 Raptor için etkileyici bir video yayımlanmış durumda.

Modern savaş uçağı denildiği zaman akla gelen ilk savaş makineleri arasında artık F-22 Raptor yer alıyor. ABD Hava Kuvvetleri’nin en önemli “hava silahı” olan model, bu sefer F-22 Demo Team tarafından yayımlanan yukarıdaki video ile gündemde. Bu videoda geliştirme süreci 1981 yılında başlayan uçağın harika görüntüleri yer alıyor. Özellikle yavaş çekim kesimleri gerçekten havacılık tutkunları için oldukça etkileyici olan video, Raptor’un “inanılmaz” hareket kabiliyetini de açık şekilde gözler önüne seriyor. Biliyorsunuz F-22 hareketli nozul tasarımıyla birçok rakibinden ve eski savaş uçaklarından çok ama çok daha sert dönüşler yapabiliyor. Göreve 2007 yılında giren fütüristik görünüşlü savaş makinesi F-22 Raptor, yapılan simülasyon uçuşlarında / savaşlarında rakiplerine büyük bir hava üstünlüğü kurabiliyor. 2 Mach hıza kadar çıkabilen 150 milyon dolarlık Raptor, ABD tarafında bazı gerçek operasyonlarda da aktif olarak kullanılmış bir savaş uçağı konumunda yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

F-22 Raptor savaş uçağı uzun yıllar görevde kalacak

Ancak savunma / savaş tarafının geleceğinde Raptor yer almıyor. Evet şu an başta ABD olmak üzere birçok ülke insansız savaş uçakları geliştiriyor. İnsansız savaş uçakları, içerisinde insan olmadığı için çok daha yüksek manevra kabiliyetine sahip olacak ve çok daha uzun mesafeler katedebilecek. Bu hava araçları ihtiyaç halinde yerden kontrol edilebilecek ancak esasen otonom olarak görev yapacak.

Paylaş