Facebook’tan “unutulmamak” için şaşırtan Instagram ve WhatsApp hamlesi!

03 Ağustos 2019 11:00

Sosyal medyanın eski popülerliğinden çok uzak platformu Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp üstünden kendisini unutturmayacak gibi görünüyor.

Cambridge Analytica skandalı ve sonrasında art arda gelen birçok sızıntı olayıyla 2018’in çok kötü geçiren sosyal medya devi Facebook, halen dünyanın en büyüğü ancak kesinlikle bundan 2-3 önceki kadar kullanılmıyor. Yürütülen “Facebook’u silin” kampanyalarından çok açıklanmıyor olsa da ciddi darbeler gören firma, artık özellikle gençlerin ilgisini çekmiyor. Gençlerin “Anneler, babalar, yaşı büyük akrabalar keşfettikten” sonra uzaklaştığı Facebook’un, kendini unutturma gibi bir planı ise kesinlikle bulunmuyor. Ortaya çıktığı kadarıyla şirket Instagram ve WhatsApp için önemli bir isim değişikliği planlıyor. Söylendiği kadarıyla çok yakında “WhatsApp from Facebook” ve “Instagram from Facebook” isimleri hayatımıza giriyor. Yeni isimler ile bu şirketlerin kendisinin olduğunu göstermek isteyen sosyal medya devi, genel olarak pek mantıklı bir adım yapmıyor. Kişiler şu an Facebook’tan uzaklaşmak adına alternatif arıyor ve bunun bu durumu hızlandıracağı tahmin ediliyor. WhatsApp alternatif Telegram hızlı şekilde büyüyor. Instagram’a da bir alternatif çıkarsa işler bir anda değişebilir deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp bir araya gelecek

Evet bir de böyle bir plan masada bulunuyor. Mark Zuckerberg, açıkça söylendiği kadarıyla Messenger, Instagram ve WhatsApp‘ı birbirine entegre etmeyi planlıyor. Böylelikle büyük bir mega platform oluşturmayı planladığı söylenen şirket, kişiler arasındaki iletişimi uygulamalardan bağımsız hale getirmek istiyor deniyor. Bu altyapıyı mümkün hale getirmek için aktif olarak çalışan şirketyeni dönem için oldukça ciddi görünüyor. Bu yapıda örneğin sadece Facebook hesabı kullanılarak üç farklı uygulamanın da kullanılabileceği belirtilirken, altyapıda tüm iletişimin uçtan uça şifreleneceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Üç uygulamaya da başta ayrı ayrı erişim imkanı verileceği de söylenirken, kişilerin örneğin WhatsApp içerisinde Instagram arkadaşlarıyla konuşabileceği belirtiliyor. Ya da Messenger’dan WhatsApp’a ya da Instagram’a mesaj atılabileceği aktarılıyor. Bunun 2020’de gerçek olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın çok da tutmayan IGTV platformu

Paylaş