Fortnite, GeForce Now üzerinden iOS, Android ve fazlası için çıktı

19 Mayıs 2022 16:55

Sevilen oyunlardan Fortnite, GeForce Now üzerinden iOS ve Android tarafı için tam çıkışını gerçekleştirdi. İşte detaylar;

Fortnite, artık iOS ve Android tarafında GeForce Now üzerinden herkese açılmış durumda. Özel olarak dokunmatik ekran destekli oyun, şirketlerin yüzde 30’lık komisyon kesintisi nedeniyle Play Store ve App Store‘a girmiyor ancak yine de iyi bir deneyim sunarak mobil oyuncuların hayatında kalmayı biliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bulut üzerinden çalışan yapım, sadece mobil değil GeForce Now’ın bulunduğu her platformda (Windows, Mac, Android TV, bazı LG TV’ler) yer alıyor. Bu konuda aylardır beta testleri yapan ve süreci tamamen iyi hale getiren Epic Games, oyundan herhangi bir ücret almıyor. Ancak oyunun içinde para harcayacak çok fazla içerik yer alıyor. Ayrıca GeForce Now için de ödeme yapılması gerekiyor. Türkiye’de GeForce Now, Game+ adı altında Turkcell tarafından sunuluyor.

Bu arada kısa süre önce Microsoft’un bulut temelli oyun servisi Xbox Cloud Gaming içerisinde de Fortnite sunulmaya başlandı. Xbox Cloud Gaming servisi Xbox oyunlarının internet üzerinden oynanmasına imkân tanıyor. Servisi kullanmak için kişilerin Xbox Game Pass Ultimate abonesi olması ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması yeterli oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X için de sunulan hizmet, Microsoft ile Epic Games arasından yapılan ortaklık kapsamında 1-2 haftadır Fortnite oyununa da ev sahipliği yapıyor. Kişiler iOS ya da Android cihazlar üzerinden ücretsiz olarak Fortnite oynayabiliyor. Dokunmatik ekranlara özel kontrol sistemi taşıyan oyuna, standart tarayıcılar üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Fortnite çıkışı yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş