Fortnite iOS versiyonuna oyun içi satışlardan dudak uçuklatan gelir

09 Nisan 2018 17:30

Mobil uygulama rekabetine hızlı adapte olan Fortnite, ilk üç haftasında App Store’da tozu dumana kattı. Oyunun oyun içi satışlardan elde ettiği gelir dudak uçuklatıyor.

Son dönemde hızla popüler olan Battle Royale oyunlarından Fortnite, beta sürecinin ardından geçtiğimiz hafta tüm iOS kullanıcıları için indirilmeye sunulmuştu. Android versiyonu hala geliştirilen oyunun App Store’daki başarısı ise inanılmaz bir seviyede. Beta süreci de dahil olmak üzere oyunun üç haftada oyun içi satışlardan elde ettiği gelir 15 milyon dolar. Ayrıca firmanın son bir haftalık gelirleri de en çok para harcanan uygulamalardan Candy Crush Saga, Clash of Clans ve Pokémon GO’yu sollamış durumda. Haftalık gelirde 6,4 milyon dolar kazanan Fortnite’a kıyasla Candy Crush Saga 5,8 milyon dolar, Clash of Clans 4,1 milyon dolar, Pokémon GO ise 2,7 milyon dolar gelir elde etmiş durumda. Bu verilerin sadece Amerika için geçerli olduğunu da not düşelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Oyun içi satın alımlar

Oyundaki oyun içi satışlarsa tamamen kozmetik odaklı. Karakterinize yeni kostümler, aksesuarlar alabiliyor ve farklı görünmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu satın alımların oyunu kazanmanıza ise herhangi bir yardımı bulunmuyor. Sadece görselliği değiştiriyor. Söz konusu satın alımlar mağaza içinde gün aşırı değişiyor. Böylelikle mağaza da kısıtlı ürünle devamlı farklı bir görsellik sunarak oyuncuları cezbediyor. Kısa sürede hayli popüler olan oyun, masaüstündeki başarısını mobile de taşımış gibi görünüyor.

Paylaş