Fotoğraflarınızı iyileştiren Samsung Galaxy Enhance-X uygulaması çıktı

18 Temmuz 2022 08:54

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un kısa süre önce “Samsung Galaxy Enhance-X” isimli bir uygulama yayınladığı ortaya çıktı.

Samsung Galaxy Enhance-X, ortaya çıktığı kadarıyla 7 Temmuz tarihinde çıkışını yaptı ancak çoğu kişinin kaçırdığı bir mobil uygulama oldu. Samsung odaklı kaynakların dahi yeni yeni gündeme getirdiği uygulama, direkt olarak akıllı fotoğraf düzenlemeye odaklanıyor. Yapay zekayı merkeze alan Galaxy Enhance-X, Android 10 ve üstü işletim sistemine sahip hemen hemen tüm Galaxy telefonlara yüklenebiliyor. Bu uygulama baktığımız zaman içerisine yüklenen bulanık fotoğrafları netleştirebiliyor, karanlıkta çekilmiş fotoğrafları daha aydınlık hale getirebiliyor ve fotoğraf çözünürlüğünü artırabiliyor. Tüm bu süreçte özel eğitilmiş yapay zekâ sistemlerinden güç alan uygulama, fotoğraflardan istenmeyen moiré dokusunu da kaldırabiliyor. Fotoğraflardan yansımaları da kaldırabildiği aktarılan Samsung Galaxy Enhance-X uygulaması, tamamen ücretsiz olarak buradan (Resmi Galaxy Store) elde edilebiliyor. Uygulamanın 122MB’lık bir boyutu olduğunu ek bilgi olarak belirtelim.

Samsung, bundan önce SmartThings Find ağının 200 milyon farklı Galaxy cihaz ile desteklendiğini duyurması ile gündeme gelmişti. Bu sistem sürekli olarak büyüyor ve SmartTag harici diğer Galaxy cihazların takip edilmesi ve kaybolduğu zaman bulunması konusunda da görev yapıyor. Bu ağdan yararlanan en önemli ürün ise Samsung Galaxy SmartTag oluyor.

Ürün bilmeyenler için şirketin Apple AirTag karşısında yer alan bir takip aksesuarı. Kaybetmek istenmeyen ürünlere takılarak (Örneğin bir valiz, çanta ya da otomobil anahtarı) takip edilmesi için hazırlanan ürün, bu açıdan birçok kişiyi fazlasıyla memnun ediyor ve gücünü SmartThings Find ağından alıyor.

SmartTag bu anonim çalışan ağ üzerinden kullanımdaki Samsung telefonlar üzerinden yayılan sinyal ile takip gerçekleştirebiliyor. Milyonlarca Galaxy telefonun tarama sürecine gizliliğin ihlal edilmeden katılması, takip ve konumlandırma konusunda yüksek bir hassasiyet sağlıyor.

Samsung Galaxy Enhance-X uygulaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Uçan otomobil modellerinin öncüsü

Paylaş