“Game Pass” rakibi PlayStation Plus abonelik paketleri duyuruldu

29 Mart 2022 15:23

Oyun tarafının önemli isimlerinden Sony, PlayStation için “Xbox Game Pass” rakibi abonelik paketlerini resmi olarak duyurdu.

Xbox Games Pass halen bilmeyenler için oyun dünyasında genel olarak çok sevilen bir hizmet. Game Pass’te aylık abonelik ile 100’den fazla oyuna erişim sağlayabiliyorsunuz ve bu oyunları seçtiğiniz pakete göre Xbox konsollar ya da PC’de oynayabiliyorsunuz. Game Pass, özellikle bütçe sorunu olanlar için harika bir nimet olarak görülüyor. İşte tam da bunun bir benzeri sonunda PlayStation tarafı için de gelmiş durumda. İlk olarak geçtiğimiz aylarda Spartacus kod adı altında geliştirildiği ortaya çıkan sistem, oyuncuları heyecanlandırmış durumda. Sony’nin Xbox Game Pass rakibi, tek değil dört farklı paket halinde geliyor.

Aylık 10 dolar vererek PlayStation Plus Essential abonesi olan oyuncular, her ay iki ücretsiz oyuna ulaşacak, özel indirimler alacak, online oyunlara girebilecek ve oyun kayıtlarını buluta kaydedebilecek. Bu paket Game Pass değil PlayStation Plus devamı gibi hazırlanmış durumda.

Aylık 15 dolar vererek PlayStation Plus Extra abonesi olan oyuncular, Essential imkanlarına ek olarak sayıları 400’e ulaşan PS4 ve PS5 oyununa Game Pass‘te olduğu gibi erişim sağlayabilecek. Burada diğer stüdyolar yanında PlayStation Studios imzalı özel oyunlar da sunulacak. Paketteki oyun kütüphanesi yeni çıkanlar ile beraber zaman zaman güncellenecek. Ancak burada Game Pass’teki gibi Sony özel yeni oyunlar için ilk günden erişime sunulmayacak.

Aylık 18 dolar vererek PlayStation Plus Premium abonesi olan oyuncular, Essential ve Extra imkanlarına ek olarak, 340’dan fazla ekstra oyuna daha erişim sağlayabilecek. Burada bulut üzerinden aktarılacak PS3 oyunları olacak. Aynı zamanda orijinal PlayStation oyunları, PS2 ve PSP oyunları da indirerek ya da bulut üzerinden oynanabilecek. Bu pakette yeni oyunlar için demo deneme imkânı da olacak.

Extra ve Premium paketlerde sunulacak oyunlar arasında Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 ve Returnal bulunacak.

Ayrıca belirli pazarlarda PlayStation Plus Deluxe paketi de sunulacak. Bu Türkiye gibi pazarlar için olduğu düşünülen paketi bulut üzerinden aktarım getirmeyecek. Direkt olarak Premium abonelik paketinin imkanlarını sunacak paket için fiyat daha sonra verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sunulan paketlerin henüz Türkiye fiyatları belli olmuş değil. Yeni servisler haziran ayı itibarıyla tam olarak kullanımda olacak. Ancak haziran ayında her ülke bu servislerden yararlanamayacak. Küresel çıkış yavaş yavaş olacak.

Yeni PlayStation servisi yanında bu da ilginizi çekebilir: La Casa de Papel: Kore için çıkan tanıtım videosu

Paylaş