Google Assistant’ın yeni dil destekleri için beklenen açıklama

24 Şubat 2018 15:00

İnternet devi Google‘ın gelişmiş dijital asistanı “Google Assistant”, geçtiğimiz günlerde global pazara çıkabilir dedikodularıyla gündeme gelmişti. Şirket kısa süre önce bunu doğruladı ve ilk resmi açıklamayı yaptı.

Google Assistant şu an sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, İspanyolca ve Portekizce dillerine destek veriyor. Bu sayının artırılması için büyük taleple karşılaşan şirket, sonunda beklenen adımı atıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre asistan, yıl sonuna kadar 30 yeni dil desteği kazanıyor. Tam listeyi henüz vermeyen şirket, ilk aşamada Danca, Hollandaca, Hintçe, Endonezyaca, Norveççe, İsveççe ve Tai dil desteklerinin geleceğini belirtiyor. Yıl sonuna kadar gelecek diller arasında Türkçe’nin de olduğu tahmin edilirken, atılan adım gerçekten çok güzel görünüyor. Android ekosistemini inanılmaz oranda büyüten şirket, yetenekli asistanıyla artık daha fazla insana yardım etmeye de hazır görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Assistant için güzel bir özellik daha geliyor

Yine şirket tarafından yapılan açıklamaya göre asistana çoklu dil desteği de geliyor. Bu destek ile asistan sizi iki farklı dilde de anlayabiliyor. Başlangıçta buna sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca için destek verileceğini belirtiliyor. Daha sonra ise desteğin genişletileceği söyleniyor. Tüm bunlar çok güzel görünürken, umuyoruz asistan kesin olarak Türkçe dil desteğini de kazanır.

Google’ın yaptığı en iyi akıllı telefon:

Paylaş