Google Fotoğraflar için bir “yüz gizleme” özelliği geliyor

02 Mayıs 2024 09:18

Milyarlarca kullanıcısı bulunan sevilen servislerden Google Fotoğraflar için bir “yüz gizleme” özelliği de geliyor.

Google Fotoğraflar servisinin detayları burada açıklanan “anılar” altyapısı için geliştirilen bu özellik, Android Authority’nin haberine göre şu an v6.81.0.628906483 sürümünde test ediliyor. Bu özellik kapsamında kişiler yakında belirli yüzleri yani kişileri anılar akışından gizleyebilecek ya da akışta daha az görünmesini sağlayabilecek. Bazı bozulan ilişkiler odağında güzel duran özellik, birçok durumda fotoğraf silinmesine gerek bırakmayacak, görülmek istenmeyen kişileri geri plana atabilecek. Google Fotoğraflar için bir video iyileştirme özelliği de geliyor. Yine Android Authority tarafından aktarıldığı kadarıyla bu özellik yakında herkes için aktif edilecek ve kişilerin yükledikleri videoları sadece tek bir dokunuşla daha iyi görünür hale getirmesine imkan tanıyacak. Peki bu özellik tam olarak ne yapacak? Aktarıldığı kadarıyla özellik videoyu analiz edecek ve parlaklık, kontrast, doygunluk, keskinlik ve fazlasını ayarlayacak, yüksek ihtimalle noise/kumlama azaltma da yapacak. Sürece hakim olmayan birçok kişiye zaman kazandıracak özellik, düzenlemeleri kalıcı hale getirmeyecek yani isteyenler orijinal hale geri dönebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Fotoğraflar bundan önce yapılan resmi açıklama ile duyurulduğu kadarıyla “yapay zeka” temelli düzenleme araçlarını ücretsiz yapıyor. Servis içerisinde uzunca bir süredir yer alan “MagicEraser” özelliği, şimdiye kadar Pixel 6 serisi, Pixel 6a ve Pixel 7 gibi Google imzalı cihazlara özel bırakılmıştı. Daha sonra bu konuda güzel bir adım atan Google, özelliğin Android ve iOS tarafındaki tüm Google One abonelerine açıldığını duyurmuştu. Bu özellik eğer bilmiyorsanız kişilerin fotoğraflardan istenmedikleri objeleri / kişileri silmesine imkân tanıyor.

Bu konuda mobildeki en güçlü seçeneklerden olan ve çok hızlı çalışan etkili özellik, yeni adım kapsamında çok eski telefonlara dahi getiriliyor olmasıyla sevindirmişti ancak yine de ücretli abonelik altında yer alıyordu. İşte bu durum değişiyor, “Magic Eraser, Photo Unblur ve Portrait light” gibi “yapay zeka” temelli fotoğraf düzenleme araçları ücretsiz hale getiriliyor (Yani araçları kullanmak için Google One aboneliğine gerek olmayacak). Bunun için 15 Mayıs tarihi paylaşılıyor, kullanıcılar çok memnun ediliyor.

Google Fotoğraflar adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş