Google imzalı ilk katlanabilir telefon Pixel Fold yine ileriye atıldı

25 Mayıs 2022 15:23

Daha önce tarih oldu denilen Google imzalı ilk katlanabilir telefon modeli yolda ancak model bir kez daha erteleme almış durumda.

Google imzalı ilk katlanabilir telefon modeli uzun zamandır gündemde. Geçtiğimiz yıl içerisinde model 2021’de çıkmayacak, 2022’ye kaldı bilgisi gündeme gelmişti. Şimdi ise merak edilen telefon 2022’de çıkmayacak, 2023’e kaldı bilgisi gündemde. Sağlam kaynaklara göre firma henüz telefonun son durumundan tam olarak memnun değil.  Bundan önce büyük cihazlara özel Android sürümü Android 12L Beta 2 kayıtlarında görülen katlanabilir telefon, bazı sızıntılara göre 1.399 dolarlık bir fiyat etiketiyle pazara çıkarılabilir. Resmi olarak Google Pixel Fold ya da Google Pixel Notepad ismiyle pazar sunulma ihtimali de olan telefon, 1.399 dolarlık fiyat ile çok kısıtlı bir kitleye hitap edecek.

Bazı kaynaklara göre OPPO Find N gibi tek elle kullanıma yönelik olarak geniş ve ufak tasarlanan Google imzalı katlanabilir telefon, Türkiye’de satılmayacak. Google’ın hiçbir donanım ürünü şimdiye kadar olmadığı gibi 2022’de de Türkiye pazarına gelecek gibi görünmüyor. Firma Türkiye pazarını bu konuda halen es geçiyor.

Şirketin donanım tarafındaki Pixel odaklı son duyuruları I/O 2022 etkinliğinde olmuştu. Firma Türkiye’de satılmayan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonları yanına Pixel 6a modelini de eklemişti. Abileri gibi Google’ın Tensor isimli ilk mobil işlemcisi üzerine kurulan telefon, üç farklı renkte geliyor. 449 dolarlık bir ABD fiyatı bulunan telefon, 6,1 inç ekran üzerine kuruluyor ve arkasında iki farklı kamera taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Selfie kamerası bir ekran deliğinde taşıyan cihaz, Tensor sayesinde canlı çeviri yapabiliyor. Titan M2 güvenlik çipi ile 5 yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak ürün, 21 Temmuz tarihinde belirli pazarlarda elde edilebilecek. I/O 2022 kapsamında sonbahar döneminde gelecek Pixel 7 ve Pixel 7 Pro için de tasarım gösterilmişti. Erkenden görücüye çıkarılan telefonlar, Google imzalı Tensor’un yenisini taşıyacak ve amiral gemisi seviyesinde performans getirecek.

Google imzalı ilk katlanabilir telefon  yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Paylaş