Google’ın gizemli işletim sistemi Fuchsia OS’u hemen deneyin

05 Nisan 2018 18:00

Android’in arkasındaki internet devi Google, uzun zamandır Fuchsia OS isimli yeni bir işletim sistemi üzerinde de çalışma gösteriyor. Şimdiye kadar sadece geliştiricilerin deneyebildiği uygulama, hazırlanan demo ile herkese açılıyor.

Hem mobil hem de masaüstü için evrensel tasarlandığı söylenen Google Fuchsia OS, halen deneysel yapısını ve gizemini korumaya devam ediyor. Bazı kişiler tarafından Android değil ama Chrome OS‘un yerini alacağı söylenen sürüm, artık herkes tarafından denenebiliyor. Görseller ile yetinmek istemeyenler için hazırlanan demo (Resmi değil), masaüstü yanında mobilde de çalışıyor. Özellikle mobilden bakmanızı tavsiye ettiğimiz buradan ulaşabileceğiniz demo, genel kullanımı gözler önüne seriyor. Elbette henüz işlevsel bir içeriğe sahip olmayan Fuchsia OS, Android ve Chrome OS gibi Linux yerine Magenta kernel altyapısını kullanıyor. Bu açıdan sıfırdan yapılan işletim sistemi, şirketin geleceğinde büyük bir yer alacak gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Fuchsia OS ne zaman tanıtılacak?

Şirketin bu gizemli sürümü I/O 2018 kapsamında resmi olarak kamuoyuna tanıtabileceği bazı tahminler arasında yer alıyor. Şu an Pixelbook yanında Acer Switch Alpha 12 ve Intel NUC cihazlarda resmen denenebilen sürüme erişmek için, burada yer alan sayfadaki adımların izlenmesi gerekiyor. Açık kaynak kodlu olarak ilerlediği için gelişim aşamaları takip edilebilen yeni nesil işletim sistemi, gerçekten merak ediliyor. IoT yani nesnelerin interneti donanımlarına da uyumlu olan sistem, evrensel bir gelecek hayal ettiriyor.

İlgili Video

Şirketin en yeni uygulaması

Paylaş