Google’ın gizemli işletim sistemi “Fuchsia OS” hakkında yeni bilgiler

20 Temmuz 2018 18:00

İnternet devi Google, biliyorsunuz uzun zamandır Fuchsia OS isimli yeni bir işletim sistemiyle gündeme geliyor. Yeni ortaya çıkan bilgiler ise sürüm hakkında taze bilgiler veriyor.

Hem mobil hem de masaüstü için evrensel tasarlandığı söylenen Google Fuchsia OS, dediğimiz gibi uzun zamandır gündemde bulunuyor. Orijinalde Android’in yerini alması için tasarlandığı iddia edilen işletim sistemi, görünüşe bakılırsa artık böyle bir amaç gütmüyor. Hakkında çok az şey bildiğimiz yazılım altyapısı, yeni bilgilere göre kenara atılmamış durumda. Kurulan takım ile 100’den fazla kişinin üzerinde çalıştığı belirtilen sürüm, çok uzun vadeli olarak Android‘in yerine göz dikiyor. İlk aşamada sürümün akıllı hoparlör gibi IoT temelli ürünlerde kendisine yer bulacağı belirtiliyor. Yerleşik olarak ses komutlarına destek vereceği söylenen sürüm, Linux yerine Zircon üzerine kuruluyor. Bu da şirketin Java kullanımı temelli yasal sorunları için çok güzel görünüyor. Google’ın reklam işini bozmayan ciddi güvenlik özellikleriyle donatıldığı belirtilen Fuchsia OS, şu an bir yan proje olarak devam ettiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Fuchsia OS ne zaman tanıtılacak?

Şimdilik tam beş yıldan bahsediliyor. Birçok üst düzey şirket yöneticisinin ana görevlerinin dışında kalan zamanlarda katkı sağladığı sürüm, öyle kolay kolay karşımıza çıkmayacak izlenimi yaratıyor. Ancak başlangıcın akıllı ev cihazlarıyla yapılacak olması mantıklı duruyor. Burada elde edilen tecrübe ile Android’in yerini alacak yeni işletim sistemi mükemmel hale getirilebilir deniyor.

İlgili Video

Şirketten binlerce haya kurtaracak önemli sistem

Paylaş