Google’ın “Sabrina” kod adlı Android TV cihazı ortaya çıktı

03 Haziran 2020 14:00

İnternet devi Google, bu sefer Sabrina kod adlı yeni Android TV cihazı ile gündemde bulunuyor. İşte yapılan detaylı sızıntıdan satır başları.

Önümüzdeki aylarda resmi olarak lanse edilecek bu Google imzalı Android TV cihazı, sayfada gördüğünüz şık bir tasarımla yolda bulunuyor. USB üstünden bağlandığı televizyonu Android TV işletim sistemiyle hiç olmadığı kadar yetenekli hale getiren ürün, şimdilik üç farklı renkte karşımıza çıkıyor. Bu cihaz sayesinde Chromecast üstünden telefonlar ya da tabletlerden görüntü aktarımına gerek kalmıyor. Yapısı gereği şık görünen bir kumanda ile yolda olan Sabrina kod adlı cihaz, tahmin edebileceğiniz üzere Google Asistan temelli sesli komutlar ile rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Kumandasının henüz görünmeyen alt kısmında özel Netflix ya da Amazon Prime butonlarının olabileceği aktarılan cihaz, henüz kaça satılacak bilinmiyor. Ancak fiyatın 80 doların altında olacağı tahmin ediliyor. Ürünün gücünü Amlogic işlemciden alacağı ve Dolby Audio desteğine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google imzalı Android TV cihazı yanında benzer yapıda Xiaomi Mi TV Stick de geliyor

Xiaomi Mi TV Stick, firmanın her televizyonu Android akıllı televizyon haline getiren geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bir satış sitesinde 80 dolarlık fiyat etiketiyle görünen USB bellek formundaki ufak ürün, Android TV Pie işletim sistemi üzerine kuruluyor. Gücünü dört çekirdekli Amlogic S905 işlemciden, Mali-G31 GPU’dan ve 2 GB RAM’den alan üründe, 8 GB dahili depolama yer alıyor. Google Asistan ve Netflix destekleri olan ve 4K HDR desteğiyle helen ürün, yakında tanıtılacak gibi duruyor. Kumandası üzerinde Netflix, Asistan ve Amazon Prime Video butonları taşıyan ürün, aynı zamanda sesli komutlarla da yönetilebiliyor. Bu açıdan çok kullanışlı olacak ürün, DTS-HD, Dolby Stereo Sound ve dual-band Wi-Fi desteklerini de taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Dikkat çekmeyi başaran Çin’li robot köpek

Paylaş