Google Meet merkezli grup video görüşmelerine de 1080P desteği geldi

11 Ekim 2023 10:17

Normal sonrasında grup Google Meet video görüşmelerine de 1080P desteği getirildi. Firma geç kalınmış bu adımla sevindirdi.

Google tarafından geliştirilen bir video konferans ya da video görüşme platformu Google Meet, sürekli olarak geliştiriliyor, bu tarafta atılan en son adım grup görüşme temelinde 1080P çözünürlüğe çıkılması oluyor. Bu sonunda gerçekleştirilen iyileştirme hakkında Google şunları aktarıyor: “Bu yılın başlarında birebir Google Meet görüşmeleri için 1080p video çözünürlüğü duyurmuştuk. Bugün, 1080p’yi üç veya daha fazla katılımcının olduğu grup görüşmelere genişletiyoruz. Bu yüksek çözünürlük seçeneği, web üzerinde 1080p kameraya sahip bilgisayarlar kullanıldığında aktif edilebilir. 1080p çözünürlük varsayılan olarak kapalıdır. 1080p kamerası olan kullanıcılardan toplantıya girmeden önce daha yüksek çözünürlük seçeneğini açmaları istenir veya yeni çözünürlük ayarlar menüsünden açılıp kapatılabilir. Meet, cihazın bant genişliği kısıtlıysa çözünürlüğü otomatik olarak ayarlayacaktır.” Günümüzde artık milyonlarca bilgisayarda 1080P webcam’ler bulunuyor, aynı zamanda son yıllarda çıkan hemen hemen tüm harici webcam modeli de 1080P çözünürlüğe destek veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Meet merkezli grup video görüşmeler için 1080P çözünürlük desteği şimdilik kişisel Google hesaplarında yer almıyor. Bu konuda Google şunu aktarıyor: “1080P çözünürlük Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Enterprise Plus, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade ve Workspace Individual aboneleri tarafından kullanılabilir. Kişisel Google Hesabı olan kişiler tarafından kullanılamaz. “

Google Meet adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş