Google Phone uygulamasının görüşme kaydetme özelliği göründü

29 Ocak 2020 15:52

Google Phone uygulaması için son çıkan APK incelemelerinde güzel bir özellik bulunmuştu. İşte bu özellik kendisini gösterdi.

Pixel telefonların, Android One programında yer alan telefonların ve Avrupa’da satılan yeni Xiaomi modellerinin yerleşik telefon uygulaması olan Google Phone, biliyorsunuz yakında bir telefon görüşmesi kaydetme özelliği kazanacak. XDA tarafından APK kodlarında bulunan bu özellik, kısa süre yine XDA sayesinde görsel olarak görücüye çıkartıldı. Şimdilik Pixel 4 üstünde çalışan ancak ilerleyen dönemde diğer cihazlarda da aktif edileceği aktarılan özellik, kişilerin yaptıkları telefon görüşmesini tek tuşla kayıt altına alabilmesini imkan tanıyor. Kayıt butonunu çağrı ekranının sağ alt kısmına yerleştirdiği görülen Google, süreci elbette hem giden hem de gelen çağrılar için sunuyor. Yapılan kayıtları direkt olarak kendisi içerisinde dinleyebileceğiniz Google Phone uygulaması, bu özellikle birçok kişiyi fazlasıyla sevindirecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Phone temelli olsun ya da olmasın telefon görüşmesi kaydetme konusunda yasal olarak bilinçli olmak gerekiyor

Bunu sizlerle daha önce de paylaşmıştık. Telefon görüşmesi kaydetme özelliği kişisel kullanım dışında yasal değil. Yani yapılan kayıtların üçüncü kişilerle paylaşılması ya da direkt olarak internete konulması suç. Bu konuda “Türk Ceza Kanunu 132. Maddesinde;

 “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlali haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, verilecek ceza bir kat artırılır.”

“Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

“Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın hukuka aykırı olarak alenen ifşa eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.” maddeleri yer alıyor. Bu konuya mutlaka dikkat edilmesi ve özelliğin yasalar dahilinde kullanılması gerekiyor. Burada sorumluluk tamamen kullanıcılarda yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Dikkat çeken elektrikli bisiklet

Paylaş