Google Play Store için yeni masaüstü tasarımı Türkiye’de de açıldı

27 Mayıs 2022 15:28

Google Play Store için yeni masaüstü tasarımı sonunda Türkiye’de de açıldı. Eski tasarım artık oldukça kötü görünüyordu.

Android dünyasının merkezi Google Play Store için tarayıcılardan girilen masaüstü sürümü için geçilen yeni tasarım, çok daha sade ve buna bağlı olarak modern görünüyor. Yeni sayfayı üst kısımda dört farklı kategoriye bölen Google, marketi aynı zamanda dört farklı cihaza ayırıyor. Öne çıkan içerikler için ufak görsel tasarımların yer aldığı yeni tasarımda, öncelikli olarak “ücretsiz en popüler, en çok kazananlar ve ücretli en popüler” uygulamalar / oyunlar öne çıkarılıyor. Aşağıya doğru kayıldığı zaman çok fazla uygulama ve oyunu öne çıkaran tasarımda, firmanın “mayıs oyunlarından seçtiklerimiz” ve “sevdiğimiz bağımsız yapımlar” gibi en alta konumlandırılmış bölümler de yer alıyor.

Google Play Store için kısa süre önce de gizlilik odaklı bir adım atılmıştı. Yapılan duyuruya göre kullanıma giren yeni dönemde uygulamalar, “gizlilik” bölümü üzerinden hakkınızda toplayacakları / işleyecekleri tüm verileri size açık şekilde gösterecek. Burada ayrıca uygulamanın telefondan erişebileceği kilit detaylar (Konum, fotoğraflar vb.) de aktif olarak gösterilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada genel olarak modern bir çizgi oluşturan firma, süreçte uygulama geliştiricilerin kullandıkları özel güvenlik önlemlerini de öne çıkaracak. Örneğin uygulama verilerinizi şifreliyorsa, bu detay kullanıcıya açık olarak verilecek. Aynı zamanda uygulamanın çocuklar için uygunluğu da açık olarak belirtilecek detaylar arasında yer alıyor. Play Store merkezli olarak atılan bu adım ancak sürecin herkese gelmesi biraz zaman alacak açıklaması yapılıyor.

Google Play Store yeniliği yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş