Google’a Android Auto üzerinden 100 milyon euro ceza

14 Mayıs 2021 10:20

Google’a Avrupa pazarında büyük sayılacak bir ceza daha kesildi. Bu cezanın arkasında direkt olarak otomobillerdeki Android Auto sistemi yer alıyor.

Günümüzde modern hemen her otomobil içerisinde Android Auto yer alıyor. Android telefon kullanıcıları bu sistemi oldukça beğeniyor.

Android Auto’yu bugün gündeme getiren ise bahsettiğimiz ceza oldu. İtalya’da Google’a tam 100 milyon euro ceza kesildi.

Bu cezanın arkasında Google’ın Android Auto’ya üçüncü parti bir uygulamanın eklenmesine izin vermemesi yer alıyor.

Bahsi geçen uygulama, Enel Group’un Enel X Recharge isimli uygulaması. Bu uygulama kişiler elektrikli otomobiller için şarj istasyonu bulmasına imkan tanıyor.

Ancak Google böyle basit bir uygulamanın sisteme dahil olmasını istememiş. Bu yüzden de Enel Group tarafından 2019 dava edilmiş.

Ancak Google yüksek ihtimalle davanın sonucunu tahmin ettiği için bazı limitleri kaldırmış ve 2020 yılında Android Auto’yu diğer geliştiricilere açmış. Fakat bu hamle cezayı önlemeye yetmemiş durumda.

Ceza dışında İtalya mahkemesi Google’a, 2020’de yaptığı diğer geliştiricilere açılma hamlesini yapmasını da kesin olarak bildirmiş. Aynı şekilde Enel Group’un uygulamalarıyla platforma alınması da istenmiş.

Mahkeme yüksek ihtimalle Google’ın Android Auto özelinde attığı adımlardan tam olarak haberdar edilmemiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google imzalı Android Auto ile birçok araç çok daha yetenekli hale geldi

Bu sistemin rakibi biliyorsunuz tam olarak Apple Car Play. Bu iki sistem de artık her modern aracın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bu arada araçlarında direkt olarak Android kullanan firmalar da bulunuyor.

Bunların bir numaralısı dev üretici Volvo. Aynı zamanda gelecekte tüm Ford araçlarda da Android merkezde olacak.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş