Google’ın yapay zekadan güç alan yeni asistanı hayranlık uyandırıyor [Video]

28 Haziran 2018 19:45

Google’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği I/O 2018 etkinliğinde Google Duplex adını verdiği yeni teknolojisini tanıtmıştı.

Google Asistan servisinin eklentisi olarak düşünebileceğiniz Duplex, insan sesini taklit ederek doğal sohbetler gerçekleştirmeye imkan tanıyan bir servis olarak göze çarpmıştı. Asistan, kuaför salonu randevusu almak, restoran rezervasyonu planlamak veya işletmeleri tatil saatlerini doğrulamak için çağırmak gibi görevleri tamamlayabiliyor. Duplex, görevlerinin çoğunu tamamen bağımsız olarak tamamlayabilirken, tamamlayamadığı durumları tanımlayabiliyor ve bir insan operatörünün görevi bitirmesi için sinyal verebiliyor. Dün Mountain View’daki bir restoranda Google, gazetecilere Duplex’in demosunu gerçekleştirdi. Google bununla birlikte servisin çalışma prensibini gösteren bir videoyu da kamuoyuyla paylaştı. Duplex, restoran rezervasyonuyla ilgili yenilikçi bir anlayış sergiliyor. Google, kullanıcıların aramayı yaparken kendilerini rahat hissetmelerini sağlamanın en etkili olduğunu görmek için test yapıyor gibi görünüyor.

Google’ın yapay zeka konusunda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Gelecekte çok daha gelişmiş olacağı belirtilen dijital asistanın test çalışmalarının bu yılın yaz aylarında başlaması bekleniyor. Servisle ilgili yayınlanan videoyu haberin devamından izleyebilirsiniz.

Video

Paylaş