Gövdesinde delik açılan Boeing 737 MAX 9’dan düşen bir iPhone çalışır halde bulundu

08 Ocak 2024 19:57

Bir Boeing 737 Max 9 kalkışından 35 dakika sonra şaşırtan sorun nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Bu konuda ilginç bir iPhone detayı ses getirdi.

BBC’de aktarıldığı kadarıyla Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 Max 9 yolcu uçağı kalkışından 35 dakika sonra bir pencereyi de içinde alan gövde parçasının kopmasının ardından Portland’a dönmek zorunda kaldı. Alaska Havayolları uçakta 171 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğunu ve uçağın “güvenli bir şekilde yere indiğini” söyledi. Havayolu, 65 uçaktan oluşan 737 Max 9 uçak filosunun güvenlik denetimleri için “geçici olarak” kullanım dışı bırakılacağını kaydetti. İşte bu olay ile alakalı olarak bugün bir iPhone gündeme geldi. Çünkü uçağın gövdesinde açılan delikten çalılık alana düşen (16 bin feet yüksekten) bir iPhone düştüğü yerde çalışır halde bulundu. Bu olay sonrasında büyük adımlar atıldı. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı Federal Havacılık İdaresi, geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından 171 adet 737 Max 9 uçağın geçici olarak uçuşunu yasakladı. Ajans yaptığı duyuruda, uçuşu engellenen Max 9’ların uçak başına yaklaşık dört ila sekiz saat sürecek bir incelemeye tabi tutulması için bir ekip göndereceklerini söyledi. Bu konuda THY de bir adım atmıştı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, X hesabından yaptığı açıklamada şunları yazmıştı:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir. Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar THY, filosundaki 5 adet 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır. Uçuş emniyeti en önemli önceliğimizdir.”

Boeing 737 Max 9’dan düşen iPhone yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş