Hareket edebilir mekanik gözlere sahip Spider-Man maskesi [Video]

10 Temmuz 2019 20:00

Spider-Man Far From Home, vizyondaki macerasına devam ederken cosplayer ve tasarımcı Cavin Creations ikonik karakterin maskesini gelişmiş sensörlerle yeniden üretti.

Spider-Man Far From Home ile Marvel Sinematik Evreni’nin 3. evresini kapatan mahallenin dost canlısı komşusu Örümcek Adam, standartların dışında kostümleriyle de hayranların beğenisini topluyor. Vizyondaki macerasına devam eden Far From Home’da da pek çok farklı kostümüne şahit olduğumuz karakterin kostümleri gelişmiş sensörler ve sistemlerle donatılıyor. Aynı zamanda gözlerinin yer aldığı alan da tepkisini anlayabilmemiz için kısılıp genişleyebiliyor. Hong Konglu cosplayer ve kostüm üreticisi Cavin Creations da aynı tepkileri verebileceği bir maske tasarlamış. Her göz yuvası tek tek hareket edebilirken bunun için ayrıca bir düğmeye de ihtiyaç duyulmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yılda üretilen tamamen sensörlü Spider-Man maskesi

Cavin Spider-Man maskesi içindeki sistemi şöyle tanıtıyor: “Sonunda! İşte son hali! Sensör kontrol sistemine sahip mekanik lensler! Buna ‘Billy’ diyeceğim ‘Be Incredibly Limitless Like You’ (Sizin gibi inanılmaz sınırsız ol’) Buradaki ‘siz’ tüm destekçilerimi işaret ediyor. Sizin desteğiniz olmasaydı bunu yapamazdım. Çok teşekkür ederim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yıldır bu sistem üzerinde çalıştığını belirten Cavin, sistemin çalışması için gözünü kırpmasının yeterli olduğunu açıklıyor. “Herhangi bir tuş falan bulunmuyor tamamen sensörlerden oluşuyor” diyen Cavin, sensörlerin nasıl hızlı hareket ettiğini de gösteriyor. Oldukça etkileyici görünen kostümün sensörlerinde olası bir gecikmenin ise minimum olduğu Cavin’in paylaştığı diğer videoda görünebiliyor. Cavin henüz bu sensörlü maskeyi çevrim içi mağazası üzerinden satışa sunmuş değil. Ancak satışa çıkması durumunda fiyatının hayli iddialı olacağını tahmin ediyoruz. Zira sensörsüz Spider-Man maskesi mağazada 490 dolar fiyat etiketiyle satılıyor. Bu durumda bu maskenin 1.000 dolara yakın bir fiyat etiketi bulunabilir.
Paylaş