HarmonyOS ile geliyor; Huawei P50 ailesi için tarihin tarihi belli oldu

28 Mayıs 2021 15:43

HarmonyOS işletim sistemi ile beraber birçok ürün duyurusu da yapılacak. Bunlar arasında Huawei P50 serisi için tarih de olacak.

Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS işletim sistemi, 2 Haziran tarihinde düzenlenecek büyük bir etkinlik ile gerçek çıkışını yapıyor.

İşte bu etkinlikte Huawei MatePad Pro 2 tablet modeli, Watch 3 ve Watch 3 Pro akıllı saatler de tanıtılacak. Ürünler ortak olarak HarmonyOS işletim sistemi üzerine kurulacak.

Gerçekten büyük bir etkinliğe hazırlanan Huawei, gelen yukarıdaki son paylaşıma göre etkinlik kapsamında Huawei P50 serisi için de bir duyuru yapacak.

Ancak burada ürünlerin kendisi yüzde 99 ihtimalle gösterilmeyecek. En azından kaynakların aktardığı bu şekilde. Firmanın 2 Haziran etkinliğinde HarmonyOS temelli Huawei P50 serisinin tam lansman tarihini açıklaması bekleniyor.

Telefonların henüz tam olarak ne zaman çıkış yapacağı net değil ancak haziran geçilebilir yönünde bazı söylentiler bulunuyor. Huawei P50 serisinde bildiğimiz kadarıyla üç farklı telefon yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei P50 dahil olmak üzere HarmonyOS ile Android kullanımı bitiyor

Daha önce söylediğimiz gibi HarmonyOS işletim sisteminin merkezinde App Gallery uygulama marketi yer alıyor. App Gallery içerisinde şu an inanılmaz yüksek sayıda yerli uygulama yer alıyor. Örneğin artık markette bütün yerli banka uygulamaları bulunabiliyor.

App Gallery’nin tek eksiği büyük birçok sosyal medya uygulaması ve Google uygulama ile servisleri. Ancak firma onlara da alternatifler geliştiriyor. Huawei’den bu konuda çok ciddi adımlat gelmiş durumda.

Hatta Huawei artık odağını direkt olarak yazılıma odaklıyor. Çünkü firmaya yazılım konusunda bir ambargo uygulanması söz konusu değil.

Bu arada HarmonyOS işletim sistemini başka firmaların da kullanacağı biliniyor. Bunlardan birisi ortaya çıktığı kadarıyla Meizu.

İlginizi Çekebilir

Microsoft’un oyun tarafına özel yeni kulaklığı

Paylaş