Hayat Eve Sığar için “AB uyumlu Sağlık Pasaportu” özelliği geldi

20 Ağustos 2021 16:43

Yeni koronavirüs Covid-19 için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayat Eve Sığar uygulaması için yeni bir özellik daha kullanımda.

Uzun süre önce yeni koronavirüs Covid-19 için Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Hayat Eve Sığar uygulaması, halen aktif olarak devam eden Covid-19 salgını konusunda bilgi almak adına en iyi çözümler arasında bulunuyor.

Bilmeyen yoktur ancak kısaca hatırlamak adına uygulama “Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir” şeklinde tanıtılıyor.

Genel Covid 19 yoğunluk haritası sunan ve QR temelli HES kodu veren uygulama, bugün güncellendi. Güncelleme ile gelen yenilikler şunlar oldu:

“-Dashboarda AB uyumlu Sağlık Pasaportu butonu eklendi.

– Sol menüye AB uyumlu Sağlık Pasaportu isimli menü elemanı eklendi.

– Aşı Kartlarım sayfasında yer alan Aşı kartlarındaki “Görüntüle” isimli tuşa basıldığında açılan QR kod sayfası yerine webview olarak aşı kartı gösterimi sağlandı. Aşı kartını indirmek için ise, yine aynı sayfada sağ üst köşede yer alan buton kullanılarak indirme işlemi gerçekleştirilebilir.”

Burada en çok dikkat çeken eklenen AB uyumlu sağlık pasaportu butonu oldu. Bu imkan ülke içinde ve ülkeler arası seyahatlerde aşı, bağışıklık ve diğer sağlık bilgilerinin ülke otoriteleri ve hava yolları firmalarıyla paylaşılmasına olanak tanıyor.

Sputnik’te yer alan habere göre kişiler, ana ekranda yer alan AB Uyumlu Sağlık Pasaportu butonuna tıkladığında Sağlık Bakanlığınca geliştirilen HealthPass uygulamasına yönlendiriliyor.

Bu uygulamanın telefonlara ayrı olarak indirilmesi gerekiyor. HealthPass telefona yüklendikten sonra ilgili talimatlar uygulanarak Dijital Sağlık Sertifikası oluşturulabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hayat Eve Sığar uygulaması hayati bir gövde üstleniyor

Kullanması tamamen ücretsiz olan uygulamanın iOS ve Android sürümlerine bağlantılar üzerinde ulaşabilirsiniz. Uygulamanın Huawei’nin yeni AppGallery ve HMS altyapısında da aktif olarak yer aldığını belirtmek gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi MIUI 12 ile tanışın

Paylaş