Huawei, “dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu” ile gündemde

12 Nisan 2018 22:15

Yeni modelleri P20 ve özellikle P20 Pro ile akıllı telefon sektöründe büyük bir yükseliş yaşayan Huawei, bunu yeni jenerasyonda da sürdürmek istiyor. Gelen bilgilere göre şirket, katlanabilir akıllı telefon konusunda rakiplerini geçmek istiyor.

Daha önce duyduğumuz kadarıyla şu an Huawei, Oppo, Samsung, Lenovo, ZTE ve LG gibi firmalar katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışma gösteriyor. ET Times’ın haberine göreyse bu alanda ilk çıkışı Huawei yapmak istiyor. Bu noktada dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonunu “kasım” ayında lanse etmek isteyen şirket, bu sayede özellikle Samsung ve olası adıyla Galaxy X‘i avlamayı hedefliyor. Samsung’tan farklı olarak dışa değil içe doğru katlanan bir üzerinde çalıştığı söylenen firma, ekran konusunda ise LG Display‘in kapısını çalacak deniyor. Ekran üretimi konusunda Samsung Display ile sayılı isimler arasında yer alan LG Display, bakıldığı zaman sürece hazır görünüyor. Kasım duyurusundan sonra satışa çıkacağı kesin olmayan telefon, sadece “ilk takısını” almak için prototip olarak da tanıtılabilir deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketin aldığı bir patent

Katlanabilir akıllı telefon modelleri geliyor

Sektöre yakın çok sağlam kaynaklara sahip Digitimes‘ın son haberine göreyse gerçekten satın alınabilecek katlanabilir akıllı telefon modelleri 2018 sonunda satışa çıkıyor. Özellikle bu cihazların arge çalışmalarında büyük artışlar görüldüğünü belirtilirken, bu durum elbette son kullanıcı için çok iyi duruyor. Bildiğiniz üzere büyüyen ekranlar telefonların kullanımını zorlaştırıyor. Katlanabilir modeller işte buna çözüm getiriyor.

İlgili Video

Yeni dönemde böyle bir deneyime hazır olun

Paylaş