Huawei yasağının en büyük yan kurbanı Apple mı olacak?

22 Mayıs 2019 22:00

Amerika’nın Huawei için attığı adımlar, olayın tamamen dışında yer alan teknoloji devi Apple için çok büyük bir sorun doğurabilir.

Amerika başkanı Trump’ın aldığı kararlar sonrasında Huawei cephesi tam anlamıyla allak bullak oldu. Firmanın Android lisansı iptal edilmiş (90 günlük bir etlemesi var) durumda. Şu an ARM’ın hamlesiyle Kirin işlemcilerin geleceği de tehlikeye düştü. Huawei artık Amerika merkezli şirketler ile artık iş yapamayacak. Ancak bu olaydan zarar görecek birisinin daha olduğu düşünülüyor. O da teknoloji devi Apple. Çünkü Amerika – Çin arasındaki ticari savaştan ve Huawei’ye yönelik adımlardan dolayı Apple’a bir Çin yasağının gelebileceği belirtiliyor. Çin pazarı çok büyük olduğu için böyle bir yasağın Apple’a milyar dolarlar kaybettireceği, karının ciddi bir bölümünü de eriteceği söyleniyor. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs araştırmacıları, böyle bir geniş çaplı yasak olursa Apple’ın karı yüzde 30’a yakın oradan azalabilir açıklamasını yapıyor. Bu açıklama dünyanın en değerleri şirket için bile inanılmaz bir yıkım anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çin halkı Huawei yanında durmak için Apple ürünlerine boykot çağrısı yapıyor

Bu çağrılar ülkede çığ gibi büyüyor. Çin halkı, Huawei’ye yönelik kararın Apple ürünlerinin ülkede satılmasını yasaklayarak protesto etmek istiyor. Olayın bir de üretim tarafı bulunuyor. Biliyorsunuz Apple’ın birçok ürün direkt olarak Çin’de üretiliyor. Bu açıdan Amerika – Çin savaşları Huawei kadar Apple’ı da etkileyecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Apple’ın en yeni kablosuz kulaklık modeli

Paylaş