Hurda Mercedes-Benz 300SL, inanılmaz bir fiyata satıldı

14 Ocak 2020 17:00

Klasik değeri kazanmış en önemli roadster modellerden biri olarak gösterilen Mercedes-Benz 300SL, hurda versiyonu ile bile inanılması güç bir fiyat etiketine sahip.

Alman otomobil üreticisinin ürettiği en başarılı spor otomobillerden biri olan Mercedes-Benz 300SL, 1955 – 1963 yılları arasında üretim bandında kaldı. Dönemin en hızlı otomobillerinden biri olan model, martı şeklini andıran kapı açılışı ile de hafızalara kazınmıştı. İkinci Dünya Savaşı sonrası teknoloji ve finansal olarak geride kalan Almanların kendilerini tekrar gösterme çabasının bir ürünü olarak doğan 300SL’in altyapısında uzun bir mühendislik hikayesi yatıyor. Örneğim, Almanlar için sıfırdan bir araç yaratmak dönemine göre oldukça zor olacağı için ellerde bulunan eski 3000 motorunu kullandılar. İlk üretilen versiyonları 170 beygirden 208 beygire çıkartıldı. Daha sonralarda roadster modelinin çıkışı ile bu güç 240 beygire kadar çıktı. Şasi ve aerodinamik çalışmaları sayesinde çoğu yarıştan birincilik ile dönen araç ünlü Mercedes-Benz modeli, üretiminin sonra ermesinin hemen ardından değerini onlarca kere katladı. Öyle ki neredeyse tamamen hurda durumda olan araçlar bile inanılması güç fiyatlara satılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hurda Mercedes-Benz 300SL fiyatı ile şaşırttı

Mercedes-Benz 300SL restore edilmiş veya çok iyi korunmuş versiyonlarının fiyatları milyon dolar barajını kolaylıkla aşıyor. Oldukça ender bulunan modelin neredeyse tamamen çürümüş versiyonu ile 800.000 dolar yani neredeyse 4.800.000 liraya alıcı buldu. 1961 model olduğu söylenen araç baştan aşağı paslanmış bir halde. Uzun yıllardır bir garajda, nemli ve havasız bir ortamda bekleyen araç için uzun bir restorasyon süreci gerekli. Yapılacak işlemlerin ardından ise fiyat etiketi 2 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

İlginizi çekebilir

Renegade Militem

Paylaş