Hyundai, elektrikli araçlarını daha iyi hale getirmek için karbon fiber lideri olarak geçen Toray Industries ile ortaklık kurdu

19 Nisan 2024 09:29

Güney Kore merkezli dev firmalardan Hyundai, elektrikli araçlarını daha iyi hale getirmek için Toray Industries ile ortaklık kurdu.

Hyundai, karbon fiber ve kompozit malzeme teknolojisinde lider şirketlerden Toray Industries ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bu ortaklık ile şirket, hafif ancak yüksek mukavemetli malzemeleri elektrikli araçların bataryalarının ve elektrikli araçlardan kullanılan motorların performanslarını iyileştirmek için kullanmayı planlıyor. Karbon fiber takviyeli polimer (CFRP) parçaları elektrikli araç altyapılarına nasıl entegre edecekleri konusunda ortak ARGE çalışmaları yapacak ikili, gelecek Hyundai elektrikli araçları birçok konuda rekabetin ötesine taşıyabilir. Küresel karbon fiber lideri olarak kabul edilen Toray’ın hazırladığı gelişmiş malzemeler, söylendiği kadarıyla hafif, güçlü ve ısıya dayanıklı özellikleri nedeniyle otomotiv ve havacılık olmak üzere birçok sektörde kullanılıyor, Toray ile çalışan firmalar arasında uçan taksiler üzerinde çalışan Joby Aviation ve Lilium gibi isimler de yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de satışa sunulan en son elektrikli model Hyundai IONIQ 5 Advance olmuştu. Hyundai IONIQ 5 Advance ve başlayan Türkiye macerası hakkında şunlar aktarılmıştı: “Geçtiğimiz aylarda sırasıyla IONIQ 6 ve KONA Elektrik modellerini çeşitli donanım seviyeleriyle satışa sunan Hyundai Assan, şimdi de IONIQ markasının ilk modeli olan IONIQ 5 için yepyeni bir donanım seviyesi hazırladı. Türk tüketicisi için özel olarak geliştirilen “Advance” donanım seviyesi, mevcut Progressive (standart ve uzun) versiyonlara en optimum özellikliyle eşlik edecek.”

Hyundai haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş