Hyundai Prophecy tanıtıldı; Joystick ile kontrol sunan elektrikli! [Video]

03 Mart 2020 12:24

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Hyundai, daha önce ufak bir tanıtımı yapılan konsept modeli Prophecy ile karşımızda bulunuyor.

Normalde Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek araçlardan olan ancak fuar iptal edilince internet üstünden lanse edilen Hyundai Prophecy, gerçekten çok dikkat çekici bir elektrikli otomobil olmuş. Model ilk olarak tasarımıyla kendisine baktırmayı biliyor. Bazılarının Porsche 911’den ilham alınmış şeklinde yorumladı tasarım, fütüristik bir çizgiyi benimsiyor. Genel olarak yuvarlak hatların tercih edildiği siyah renkli konsept, beklendiği üzere tamamen elektrikli bir altyapı üstüne kuruluyor. İç mekan alanını artırmak adına direksiyon yerine Joystick ile kontrol sunuyor denilen (İç tasarım görselleri paylaşılmadı) konsept elektrikli, elbette otonom yani sürücüsüz altyapı gözetilerek hazırlanmış modeller arasında yer alıyor. Ön ve yan profilinden çok arka tasarımı dikkat çeken ve burada retro bir algı da oluşturan Prophecy, arkasında akrilikten üretilen şeffaf bir rüzgarlık taşıyor. Bu da aracın en can alıcı tasarım detayları arasında bulunuyor. Modelin far tasarımı da “farklı” yapısıyla dikkatlerden kaçmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai Prophecy gerçek bir gelecek gösterimi

Genel olarak çevreye zarar vermeyen materyallerden üretilen konsept elektrikli otomobil, bir temiz hava teknolojisine de sahip. Bu sayede otomobilin yaşam alanını çok daha yaşanabilir hale getiren konsept, elbette henüz üretime girecek modeller arasında yer almıyor. Ancak bu araç ve tasarım çizgisini firmanın geleceğine önemli bir gönderim yapıyor.

İlginizi Çekebilir

En yeni elektrikli bisiklet modellerinden Pressedbike

Paylaş