İddia: “Electronic Arts, satış için Disney, Apple ve fazlası ile görüşüyor”

21 Mayıs 2022 10:48

Oyun dünyasının en büyük isimleri arasında yer alan Electronic Arts (EA), sürpriz bir konuda gündeme geldi. Firma satış ya da birleşme hedefliyor.

Electronic Arts, ortaya atılan iddialara göre satış ya da bir birleşme konusunda aktif görüşmeler içerisinde bulunuyor. Dev oyun firmasının burada NBCUniversal işe birleşme planı yanında, satış için Disney, Apple ve Amazon gibi dev firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Birçok devasa oyuna sahip olan ve çok uzun yıllardır hayatımızda olan EA, genel olarak en çok sevilen oyun firması konumunda bulunmuyor. Ancak yine de çok değerli varlıkları elinde bulunduruyor. Disney, Apple ve Amazon gibi firmaların EA tarafına ne kadar ilgi gösterdiği şimdilik tam olarak bilinmiyor. Ancak bu her üç firmanın da EA’yı çok rahatlıkla satın alabilecek kadar parası bulunuyor. Oyun pazarının ne kadar büyüdüğünü gören ve alana bazı ciddi yatırımlar yapan bu üç dev isim, yakında bir sürpriz açıklayabilir ya da EA’in yeni dönemi bir dev birleşme çerçevesinde olabilir.

Oyun dünyasında en çok ses getiren son satın almaya yazılım devi Microsoft imzasını atmıştı. Microsoft, halen tam olarak bilmeyenler için geçtiğimiz aylarda Activision Blizzard firmasını satın aldı ve bu büyük ses getiren adım için tam 68,7 milyar dolar ödedi. Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot ve StarCraft gibi oyunların arkasındaki dev isim Activision Blizzard, Microsoft’a ve Xbox tarafına geçti.

Microsoft tarafının oyun dünyasındaki bundan önceki büyük hamlesi ise Bethesda firmasını (Çatı şirket ZeniMax Media dahil ZeniMax çatısı altında yer alan id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks, Alpha Dog Games, Machine Games ve Roundhouse Studios stüdyoları) satın alması olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunun için 7,5 milyar dolar ödediği bilinen firma, bu hamlesiyle Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Prey ve Dishonored gibi efsane olmuş oyunların da sahibi oldu.

Electronic Arts gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

Paylaş