Infiniti’den otomobil meraklıların için Koronavirüs eğlencesi; “Carigami” [Video]

04 Mayıs 2020 21:00

Salgın sürecinde evde geçirilen zamanı farklı bir aktivite ile değerlendirmek isteyenler, Infiniti cephesinden gelen “Carigami”ye göz atabilir.

Koronavirüs sebebiyle hiç olmadığı kadar zaman geçirmek durumunda kaldığımız evlerimizde, süreç ilerledikçe yapılacaklar listesindeki maddeler de tükenmeye başladı. Dizi, film, oyun ve kitap derken daralan seçenekler arasında son dönemlerde otomobil üreticilerinden ilgi çekici çözümler geliyor. Porsche ve Nissan’ın boyama kitaplarıyla ücretsiz olarak araçlarının çizimlerini paylaştığı bu hamleler arasına Infiniti de farklı bir çalışmayla dahil oluyor. Resmi kaynakları üzerinden özel kağıt şablonlar yayınlayan marka, katlama tekniği sayesinde meraklılarına kendi evlerinde model üretme imkanı tanıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Infiniti Carigami ile evlere geliyor

Japon kağıt katlama sanatı Origami’ye referans olarak, “Carigami” adıyla karşımıza çıkarılan resmi çizimler sadece bir çift makas, tutkal ile bir araya getirilebiliyor. Üç boyutlu şablon sayesinde tamamlandığında gerçek bir model gibi görünen çıktı şablonları Q50, QX80 ve FX modellerinin tasarımlarını 1:27 ölçekte hayata döndürüyor. Araçların yapım süreçlerini gerçekleştiren meraklılarından “ParkitforNow” ve “Carigami” hashtag seçenekleriyle sosyal medya paylaşımlarının yapılası da isteniyor. Nissan’ın lüks otomobil markası tarafından başlatılan 3D şablonların yanı sıra, kullanıcılar Toyota GT86’nın 3D minyatür kağıt modellerini de oluşturabiliyor. Tasarımları indirmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Video

Paylaş