İngiltere’de satışa çıkıyor; Dacia Duster için yeni dizel motor konfügrasyonu

28 Kasım 2018 20:30

Türkiye’deki en popüler otomobillerden birisi olan Dacia Duster, İngiltere pazarındaki kullanıcılarla dizel-4×4 temelli yeni seçenekle buluşacak.

Yeni jenerasyonuyla birlikte başarısını sürdürmeye devam eden Dacia Duster, ay itibarıyla yürürlüğe giren kampanyalarla birlikte çok daha cazip bir model haline geldi. Üzerinde yapılan ufak modifikasyonlarla arazi performansında hatırı sayılır iyileşmeler elde edilmesinden ötürü arazi meraklılarının gözdesi olan Duster, otomatik şanzımanla birlikte büyük bir atılım yapmıştı. Motor seçenekleri konusunda da zenginleşen model, İngiltere pazarı için dört tekerlekten çekiş destekli dizel motor kombinasyonuyla satışa sunulacak. Üç farklı donanım paketi üzerinden tercih edilebilecek olan versiyonların fiyat bilgilerini de paylaşan Dacia İngiltere, başlangıç seviyesini 15.695 sterlin üzerinden belirlemiş durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özellikler

1,5 litre hacimli ünite üzerinden sunulan dizel motorun teknik değerlerine baktığımızda 115 PS güç ve 260 Nm tork ilk aşamada ön plana çıkıyor. 0’dan 100’e hızlanması 12,1 saniye süren modelin erişebileceği maksimum sürat yaklaşık 175 km/s. Bu performansın yanında fabrika ortamında yapılan testler sonucunda 100 kilometre için yaklaşık 4 litre gibi ortalama tüketimin yakalandığını da belirtmek gerekiyor. Donanım paketlerinin özellikleriyse en temelde bile işlevsel parçalar üzerine oluşuyor. Giriş seviyesinde manuel klima, 16 inçlik alaşım jant ve fonksiyonel direksiyon gibi özellikleri standart olarak gelen Duster’a, bir üst paketle birlikte 7 inçlik multimedya ve elektrikli ayna gibi detaylar ekleniyor. En üst seçenek olan Prestige ise beraberinde; 17 inç jant seti, çoklu görüş kamerası, kör nokta uyarı ve anahtarsız giriş özelliklerini getiriyor. Otomobil İngiltere’de en yüksek 18.695 sterlinlik fiyatla satın alınabilecek.

İlginizi çekebilir

Dacia Duster çarpışma testi

Paylaş