Dacia, “Sandero, Logan ve Jogger” modellerini AB kuralları kapsamında yeni teknolojiler ile güncelledi

20 Şubat 2024 16:33

Renault çatısı altında yer alan markalardan Dacia, yüksek satış rakamlarına ulaşan “Sandero, Logan ve Jogger” modellerini AB kuralları kapsamında yeni teknolojiler ile güncelledi.

Dacia düşük fiyatlarıyla çok popüler olan “Sandero, Logan ve Jogger” modellerini, Avrupa Birliği’nin GSR II (Küresel Güvenlik Yönetmeliği II) adı verilen yeni kurallarını karşılamak adına, “Kaza verilerini kaydetme sistemi, trafik işareti algılama sistemi, şeritten ayrılma uyarısı özelliği, şeritte tutma asistanı, sürücü dikkat uyarısı, arka park asistanı, ışık ile yağmur sensörleri, otomatik acil fren sistemi (Yaya ve bisikletliler için) ve sert frende arka ışıkları hızlıca açıp kapatan uyarı sistemi” gibi faydalı teknolojilerle güncelledi. Bu güncelleme kapsamında önemli bir tasarımsal değişikliğin yapılmadığı araçlar, tampona monte edilen eski sensörün yerini alan, direkt olarak ön cama yerleştirilen yeni ADAS kamerasıyla donatılıyor. Bu yeni getirilen sistemler araç içindekiler yanında araç dışındakileri korumak yanında çok güzel görünüyor, ucuz ya da alt sınıf araçlardan da sürüş destek sistemlerinin artık eksik edilmemesi gerekiyor. Yeni araçlarda USB-A yerine USB-C kullanmaya başlayan ve bu konuda günümüz için mantıklı bir adım atan şirket, modellerin nisan ayında siparişe açılacağını belirtiyor, güncelleme kapsamında bazı modellere daha büyük ekranlar konumlandırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault çatısı altındaki önemli üretici Dacia, dün elektrikli Dacia Spring için hazırlanan yeni sürüm ile gündeme gelmişti. Dacia tarafından dün paylaşılan gizli görselin, yeni elektrikli Dacia Spring modeline ait olduğu düşünülüyor. Şimdilik sadece, “Çok yakında geliyor… Bizi izlemeye devam edin!” açıklaması yapılan araç hakkında çok fazla bir bilgimiz ise bulunmuyor.

Mevcut versiyonu Türkiye’de de satılan ve en ucuz elektrikli araçlardan olan (Almanya’da devlet desteğiyle 13 bin euro seviyesinde. Türkiye’de ise şu an 885 bin TL) model, iddialara göre yenilenmiş bir ön ve arka tasarımla yolda bulunuyor. Spring şu an birçok pazarda 44 beygir (33 kW / 45 PS) ya da 64 beygir (48 kW / 65 PS) güç üreten tek bir elektrik motoru ve 220-225 km WLTP menzili sunan 26,8 kWh batarya paketi ile sunuluyor.

Elektrikli Dacia Spring yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition

Paylaş