Sportif elektrikli 2024 Cupra Born VZ görücüye çıkarıldı

20 Şubat 2024 16:12

Son yıllarda çok iddialı modellere imza atan ve özellikle gençleri çok etkileyen markadan bugün itibarıyla 2024 Cupra Born VZ gelmiş durumda.

Seat çatısından çıkma Cupra’nın tanıttığı en yeni aracı 2024 Cupra Born VZ, görebileceğiniz üzere bir “elektrikli hot hatch” ve bizce 20-inç’lik jantların da etkisiyle etkileyici bir tasarımla karşımızda yer alıyor. 322 beygirlik bir güç ile 545 Nm tork sunan ve bu gücü direkt olarak arkaya aktaran araç, 0’dan 100 km/s hıza 5,7 saniyede çıkabiliyor. Maksimumda 200 km/s hızı görebilen Born VZ, altındaki 79 kWh batarya paketi ile 570 km’lik bir menzil vadediyor. İçerisinde oldukça konforlu duran yarış tipi koltukların kullanıldığı aracın kokpitinde, Volkswagen dünyasından alıştığımız büyük bir merkezi multimedya ekran ile dijital gösterge takımına yer veriliyor. İstenirse 10 hoparlörlü 425-watt Sennheiser ses sistemiyle alınabileceği aktarılan 2024 Cupra Born VZ, henüz kaça satılacak belli olmuş değil. Altyapısı yüksek performanslı sürüş için özelleştirilen elektrikli model, 2024’ün üçüncü çeyreğinde Avrupa merkezli olarak satışa sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CUPRA, kısa süre önce İstanbul’da düzenlediği The Electric Impulse etkinliğinde gelecek hedeflerini anlatmıştı. Bu konuda firmadan yapılan açıklamada şunlara yer verilmişti: “Etkinlikte CUPRA markasının önümüzdeki dönemde Türkiye’de satışa sunacağı modeller Tavascan ve Born markanın COO’su Sven Schuwirth tarafından tanıtıldı. Modeller hakkında bilgi veren Sven şunları söyledi: “Tavascan iki farklı versiyonda satışa sunulacak; Endurance: 210kW (286PS) ve VZ: 250kW (340PS). Tavascan VZ, arkada 210kW, önde 80kW’lık çift motorlu bir dört çeker. Tavascan VZ, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,6 saniyede ulaşabiliyor. 77kWh net batarya kapasitesi sayesinde 550km’ye kadar menzil sunuyor.

Sadece yarım saat içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebiliyor. 2024 yılında Türkiye yollarına çıkacak diğer model ise CUPRA Born: Yaklaşık 540 kilometrelik menzili ve geniş hacmiyle şehir içinde ve dışında günlük kullanım için ideal bir otomobil. Elektrifikasyon, performans ve sürdürülebilirliğin mükemmel bir eşleşme olduğunu kanıtlıyor. Born, sürdürülebilir malzemeler kullanılarak üretildiği için tasarım tutkusunu çevreye karşı sorumlulukla birleştiriyor. İlk etapta Born’u 170kW motor gücündeki e-Boost versiyonuyla sunacağız. Bu seçenek, sıfırdan 100 km/s hıza sadece 6,6 saniyede çıkıyor.150 kW motor güçlü versiyonu da sonrasında pazara sürülecek.”

Dünya genelinde faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde spordan müziğe, e-Spordan marka iş birliklerine birçok yeni alanda kalıpları yıkan farklı organizasyonlara imza atarak ses getirmeye, hakkında konuşturmaya devam eden marka, İstanbul’da düzenlenen gecede de bunu kanıtladı.”

Cupra Born VZ yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş